Home / / LPO gaat voor een beter bereikbaar en veiliger Ommen

LPO gaat voor een beter bereikbaar en veiliger Ommen

OMMEN – De fractie van de Lokale Partij Ommen vindt dat de tijd is aangebroken om plannen en ideeën van de fractie over de Ommer verkeerssituatie om te zetten in duidelijke standpunten en acties.

Nadat in 2016, met behulp van vele stakeholders, de verkeersvisie 2030 tot stand is gekomen werd dit document als leidraad voor de komende 14 jaar gezien. De Lokale Partij Ommen zou graag zien dat er op korte termijn beslissingen genomen worden. Zij vinden dat er werk gemaakt moet worden van het uitvoeringsprogramma verkeersvisie 2030.Daarom doet de Lokale Partij Ommen, met de verkeersvisie 2030 in de hand, een aantal concrete voorstellen ter uitvoering.

Voor de LPO staat de rotonde bovenaan het politieke wensenlijstje om het verkeersinfarct bij de Vechtbrug op te lossen.
Daarnaast vinden zij het wenselijk om verkeer komende vanuit Lemele, Den Ham, Hellendoorn etc. en richting Zwolle wil, te stimuleren om te kiezen voor de route via de Coevorderweg en Slagenweg. Dit kan door de belemmeringen zoveel mogelijk weg te nemen en deze route aan te passen voor een 70 km weg.

Vechtkade

In de verkeersvisie staat dat er gestreefd wordt naar maximaal 3500 verkeersbewegingen per etmaal over de Vechtkade. Om hier een bijdrage aan te leveren is de Provincie, samen met de gemeente, op dit moment bezig met een doorgaande verbinding vanaf Zwolle met afslag op de Balkerweg.
Naar verwachting is dit echter niet voldoende om de gewenste verkeersintensiteit te bereiken. Daarom wil de LPO een aantal aanvullende maatregelen voor de Vechtkade.

1. de Vechtkade 1-richtingverkeer maken en voor verkeer vanuit Zwolle richting het centrum van Ommen af te sluiten. Wel blijft de mogelijkheid dat bezoekers de parkeerplaatsen in het centrum kunnen bereiken.
2: Geheel afsluiten voor vrachtwagens en auto’s met aanhangers, met uitzondering van bestemmingsverkeer.
3: Duidelijke bewegwijzering via de Balkerweg voor gasten met caravans naar de diverse campings.
4: Komende vanaf de Julianstraat, op de kruising van de brug een opstel vak voor linksaf maken richting Coevorderweg, en een opstel vak voor rechtsaf richting Stationsweg.
5: Voor bevoorrading te komen tot ontwikkeling van venstertijdenbeleid voor laden en lossen centrum. De tijden hiervoor vaststellen in overleg met de ondernemers.

verkeersveiligheid Juliana/Schurinkstraat

De LPO staat positief tegenover het idee om de Julianastaat en Schurinkstraat in te richten als 30 km weg. Dit moet wel passen binnen het verkeersplan voor het gehele centrum en gekoppeld worden aan passende maatregelen op het gebied van weginrichting, zodat niet de verbeteringen tot extra overlast in andere omliggende straten zal leiden.

Fietsverkeer Stationsweg

1: Het realiseren van een twee-richtingen fietspad aan de westzijde van de Stationsweg.
2: In het kader van faciliteren fietsverkeer duidelijk aangeven dat de oversteek van de Stationsweg bij de Zeesserweg een 1-richting fietspad is.
3: Het nog meer onmogelijk maken om linksaf te slaan vanaf de Zeesserweg de Stationsweg op door de weggeleider verder door te voeren.

In de verkeersvisie 2030 wordt ruimte en veiligheid gevraagd voor de fietsers.
Om het fietsverkeer in Ommen te stimuleren worden enkele voorstellen in deze verkeersvisie gedaan. De LPO ziet daarom graag de volgende punten gerealiseerd worden:
1: Fietsers dienen gefaciliteerd te worden de veiligheid voor hen te verbeteren met name bij het oversteken.
2: Verbeteren van fietsverbindingen binnen Ommen.
3: Fietsers mogen als gast van de voetgangers weer in het centrum van Ommen.
4: Verbeteren van stallingsmogelijkheden voor fietsers.
5: Het instellen van een bewaakte fietsenstalling (in het vakantieseizoen).
6: Verbreden en verbeteren van fietspaden met name in het buitengebied.
De Lokale Partij Ommen hoopt dat door de plannen worden omgezet in actie die leiden tot een verbetering van de leefbaarheid in Ommen. Zij willen zich sterk maken om de ideeën om te zetten in acties. Zij doen een dringende oproep aan het college zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk voor het einde van het jaar, bij de gemeenteraad een plan ter besluitvorming voor te leggen.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.