Home / / Loris Veneman ook succesvol in de NK 125cc klasse

Loris Veneman ook succesvol in de NK 125cc klasse

DALFSEN – 13 jaar oud, maar in de NSF100 klasse heeft hij al een Nederlandse en Europese titel achter zijn naam staan. Dit seizoen maakt Loris Veneman zijn debuut in de NK open 125 cc klasse op een Suzuki GSX-R125.

Tekst/foto: Mariska Grob/ Motografie.nl

De eerste wedstrijden zijn in verband met de coronamaatregelen uitgesteld, maar op 11 en 12 juli werden de eerste kwalificaties en races in Assen gereden. Het liep niet geheel volgens plan: de schokbreker bleek defect. Het werd tijdig opgelost en dit zorgde alsnog voor een mooie Pole Position. Veneman mocht vanaf P1 vertrekken, beide manches en in beide races kwam hij als tweede uit de eerste bocht. Maik Duin, de regerend kampioen van vorig jaar in de 125 cc klasse, wist hij achter zich te houden en daarmee had de jonge Dalfsenaar een mooie start met winst in beide races.

Juiste setting

In het weekend van 17/18 juli stond het NK in Veldhoven op het programma. Een ander circuit waar Veneman aan moest wennen. Gelukkig kon in de trainingen de juiste setting gevonden worden. Het plan was een goede basis neer te zetten en te starten vanaf P1. Ook deze kwalificatie pakte goed uit, waardoor er vanaf de Pole gestart kon worden. Het verschil met de nummer twee was slechts 0.042sec.

Tijdens de eerste race kon Veneman zijn hoofd koel houden en reed met een bliksemstart weg vanaf P1. Hij sloeg meteen een gaatje en gaf dit ook niet meer uit handen. De tweede race liep echter anders, ook daar had hij een goede start, maar vanaf ronde twee werd Veneman een paar keer ingehaald en zo stond hij vierde. Hij werkte zich naar voren en met nog drie ronden te gaan, pakte Veneman weer de koppositie. Juichend ging hij over de finish. Met 100 punten staat hij bovenaan in het NK125 klassement.

Loris Veneman kijkt terug op een goed begin van het seizoen. De volgende NK races vinden plaats in Assen op 22/23 augustus.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.