Home / tweetpost / Leer bewust hardlopen bij ACO

Leer bewust hardlopen bij ACO

OMMEN – ACO van Elderen start 14 september met de clinic Bewust Hardlopen. Dit is de tweede cursus in het jaar 2020. Vanwege het succes en de positieve respons heeft de atletiekclub ACO besloten om door te gaan met deze cursussen.

In coronatijd moet de vereniging zich wel aan de spelregels houden, vastgelegd in het protocol van de Atletiek Unie en de overheid. Bewust Hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. In de clinic wordt in acht lessen gewerkt aan het individueel optimaliseren van de loophouding en beweging. Houdingsoefeningen worden vertaald naar de loopbeweging, wat de individuele loopstijl ten goede komt.

Videoanalyse
Er wordt verschillende malen gebruik gemaakt van videoanalyse, waarbij de aandachtspunten en vorderingen duidelijk geïllustreerd worden.  Naast de technische aspecten komen de rol van mentale focus, het belang van herstel, ademhaling, oefeningen ter bevordering van de rompstabiliteit en schoenkeuze aanbod. De clinic is bedoeld voor zowel de beginnende als de ervaren loper en is voor iedereen toegankelijk.

Sportpark 
De cursus zal worden gegeven op de atletiekbaan van ACO van Elderen, gelegen op sportpark Westbroek. De cursus start op 14 september en is van 19.30 tot 21 uur. Voor meer informatie over de clinic kan contact worden opgenomen met Henk Weteringe per mail, henk.weteringe@outlook.com of 06-40536089, of via www.acovanelderen.nl

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.