Home / / Lampie

Lampie

Vervreemd “Yooo.” Niet dat mijn vrouw altijd op deze manier de telefoon opneemt, of eigenlijk moet ik zeggen iPhone, maar het scherm verraadde dat haar trouwe echtgenoot contact zocht. Vandaar dat amicale. “Niks bijzonders”, kaats ik terug. “Wou even je stem horen.” “Kappen met die flauwekul. Sta met de boodschappen op de parkeerplaats van Albert Heijn.” “Nou, nou, nou, wat kortaf. Ben je op weg naar huis?” “Ja.” “Mooi, tot zo!”

Daar was het me om te doen. Wilde naar het water. Vissen. Had de auto nodig. Fietsen naar Beerzerveld was me een brug te ver. Dat was mijn bedoeling. Het kanaaldorp. Preciezer, de bruggen over het kanaal Almelo-De Haandrik. Hoewel onderdeel van de gemeente Ommen, op een pokkeneind van het warm kloppend hart. Beetje uit beeld. Althans bij mij. Heb lang het idee gehad dat Beerzerveld bij Hardenberg hoorde. En dat hebben de inwoners misschien ook wel. Gevoelsmatig. Meer op Hardenberg gericht dan Ommen.

Natuurlijk, het Westerpark weet ik te vinden. Het voetbalveld van v.v. Mariënberg. De weinige keren dat ik er was, altijd gezellig. Beetje keuvelen en bijkletsen met oude bekenden uit de voetbalwereld. Niks mis mee. Maar toch, Beerzerveld…, een gemeentelijke uithoek. En dat bedoel ik niet negatief, anders had ik wel achterbuurt gezegd. Nooit keek ik verder dat mijn bescheiden reukorgaan lang was. Zag slechts huizen, gelegen aan een voortkabbelende kaarsrechte, troebele vaart. De landelijke oostkant ontsnapte aan mijn blikveld.

Door politicus Gerrit de Jonge kreeg ik Beerzerveld in het vizier. Het lokale raadslid annex collega-spoorhaas wilde een dagje met me vissen en had deze stek in gedachten. Dus in alle vroegte op naar het gegraven kanaal tussen Almelo en De Haandrik. Overigens, na de hengelsessie met ‘het gezicht van de VOV’ is het zeker niet overdreven te stellen dat De Jonge blij moet zijn dat hij niet van de visvangst hoeft te leven. Haring kaken kan ie als de beste, verder heeft het geschubde gilde van hem weinig tot niets te duchten. Hij kan redeneren als de beste, maar vissen…, hij kan er niks van.

Ach ja, de hengelsport is een verfijnde discipline, waarbij precisie, werpvaardigheid gekoppeld aan instinct een vereiste is. Het gaat de politicus ver boven de pet. Buit? Nul komma nul. Zijn humeur lijdt er niet onder, maar volgende keer maar gewoon weer ‘naar de voetbal’. Voor mij vaste prik elke zaterdag en zondag een wedstrijdje bekijken van een van de lokale clubs, OZC, OVC ’21, SC Lemele of v.v. Vilsteren. ‘Buitenbeentje’ Mariënberg niet meegerekend. Grensgevalletje. Dus terecht? Nee, onterecht! Hebben we het over gehad. Door het coronavirus kwam het vaste loopje krakend en piepend tot stilstand. Getracht wordt de lopende band weer aan de praat te krijgen. Zondag tijdig stoppen met vissen en op naar de eerste bekerwedstrijd van OVC ’21. Of nee…, wat zeg ik, niet zondag, zaterdag!

Mijn voetballiefde pleegde stijlbreuk, is overgewipt naar de zaterdag en ontmoet komende jaargang twee keer SC Lemele. Raar. Wennen. Zoals eerder gememoreerd, moet er nog eventjes inkomen, ben enigszins vervreemd…

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.