Home / / ‘Het nieuwe havengebouw heeft een grote meerwaarde voor de jachthaven’

‘Het nieuwe havengebouw heeft een grote meerwaarde voor de jachthaven’

OMMEN – De campings, de terrasjes en het veldje aan de Vecht in Ommen waren afgelopen weekend afgeladen vol. Havenmeester Petra Bloemhof en haar man Erik zitten op hun stekkie in de jachthaven van de Vecht in hartje Ommen. Petra houdt toezicht, int het havengeld, geeft weersinformatie en houdt de doucheruimtes en toiletruimtes bij. Ze zorgt voor de veiligheid en de algemene gang van zaken binnen de haven.

“Er is veel veranderd en vooral verbeterd in de jachthaven”, legt Petra uit. Sinds drie jaar is zij havenmeester en dat bevalt haar erg goed. Doorgaans is het havenmeesterschap mannenwerk maar Petra voelt zich als een vis in het water van de Vecht. Samen met Henk Davenschot en Hennie Prins vormt zij een team dat de werkzaamheden in en rondom de haven regelt.

De kade van de Vecht heeft een ware metamorfose ondergaan. Drie nieuwe appartementencomplexen op de Vechtkade zijn opgeleverd. De haven werd al eerder in 2015 uitgebreid met een inham, zodat extra aanlegplaatsen gerealiseerd konden worden. Daarnaast is op 3 juli jongstleden het nieuwe havengebouw in gebruik genomen. Het bestaande gebouw was sterk verouderd en paste niet bij de nieuwe entree van Ommen. “Het nieuwe havengebouw heeft een grote meerwaarde voor de jachthaven. We kunnen er ons werk goed uitvoeren en het sanitair is luxe en comfortabel”, motiveert Petra.

“We zijn bijna de gehele zomer in Ommen bij onze boot. Als uitstapje zijn we met de boot naar Giethoorn en Blokzijl gevaren. Dat was leuk maar we zijn ook weer graag terug in Ommen”, vertelt Petra.
“Wat het zo aantrekkelijk maakt om met je bootje in de jachthaven van Ommen te liggen, is dat het op het water gewoon een andere wereld is”, legt Erik uit. “In het dagelijks leven kan de wereld ons overspoelen met alle ellende die er is. Bovendien kunnen we er vaak niets aan doen. Als je er zelf privé even niet lekker bijzit, dan is water rustgevend”, vult hij aan. “Ik zwem veel in de Vecht en ik ervaar dat in het water de wereld even stilstaat. Het helpt me met de ingewikkeldheid van de wereld om te gaan”, motiveert Erik.

Ondertussen wordt het drukker in de haven. “Zestien kapiteins wilden vandaag verder varen maar de meesten boeken een dagje bij omdat het gewoon zo fijn is in Ommen”, aldus de havenmeester.

Tekst/Foto: Gina van Elburg

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.