Home / / Gratis perenbomen vliegen weg uit Hoonhorst

Gratis perenbomen vliegen weg uit Hoonhorst

HOONHORST – Zaterdagmorgen 21 augustus konden in Hoonhorst gratis perenbomen worden opgehaald. Dit was geregeld door Plaatselijk Belang.

Plaatselijk Belang Hoonhorst haalde de 500 perenbomen op bij een kweker uit Terwolde, die de koelruimtes vrij moest maken omdat hij de bomen niet meer in de buitenlandse handel wilde brengen. Het was een spontane actie van de stichting MeerBomen.nl om te voorkomen dat ze in de verbrandingsoven terecht kwamen. Deze stichting hoopt dit jaar een miljoen bomen te planten en daardoor zijn er in totaal 150.000 bomen uit verschillende koelcellen gehaald, die gratis opgehaald mochten worden.

Rijendik

Om 8.45 uur stond er een lange rij auto’s voor het ophaaladres aan de Blauwedijk. Rond 9.30 uur waren alle bomen op en meer dan 100 (wachtende) automobilisten konden alleen nog genieten van de prachtige natuur. Automobilisten kwamen niet alleen uit Hoonhorst, ook uit Zwolle, Heino en Dalfsen. Met grote en kleine aanhangers, busjes en tractoren vonden ze de weg naar Hoonhorst. Ook na 10.00 uur bleven de auto’s aanrijden, echter zonder resultaat.

Voor wie wel een perenboom heeft kunnen bemachtigen, is het van belang om de boom op de juiste wijze te planten. Dat betekent in een ruim plantgat, met veel water. Vervolgens goede potgrond toevoegen en wederom veel water geven. Daarna wekelijks water blijven geven, want dit moment is niet het meest gunstige ogenblik om te planten.

Lees ook

Klimaatverandering vraagt grote aanpassingen

REGIO – Op 20 april gaf het algemeen bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.