Home / / Gratis ontwikkeladvies voor Overijsselaars

Gratis ontwikkeladvies voor Overijsselaars

REGIO – Door corona verandert het werk nog sneller. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn banen die verdwijnen. Ook in Overijssel. Om werkenden en werkzoekenden zich hierop voor te laten bereiden biedt ‘NL leert door’ sinds 1 augustus gratis ontwikkeladvies voor iedereen. Van zzp’ers en zelfstandig ondernemers tot werkenden en werkzoekenden. Daarnaast starten dit najaar kosteloze (online) scholingstrajecten die de Overijsselaar helpt zich voor te bereiden op ander werk of op werk dat veranderd is.

Het gratis ontwikkeladvies wordt gegeven door gekwalificeerde loopbaanprofessionals. Zij geven inzicht in mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. Zo ontstaat er een beeld van arbeidsmarktkansen en (bij)scholings-mogelijkheden die aansluiten op ervaring en wensen. Ook helpt het bepalen of iemand over alle skills beschikt voor een specifieke baan, of dat hiervoor (bij)scholing nodig is. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van NL leert door.

Scholingstrajecten

Dit najaar kunnen werkenden of werkzoekenden ook een gratis (online) scholingstraject volgen. Er kan gekozen worden voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, een vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. De subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten doet de adviseur of opleider. De deelnemer hoeft dus niets te betalen of voor te schieten.

Over NL leert door

De regeling NL leert door helpt werkenden en werkzoekenden zich voor te bereiden op veranderingen op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt aan de hand van (gratis) loopbaanadvies en (bij)scholingsmogelijkheden. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruik maken van het programma; van werkzoekenden tot werkenden, zzp’ers en zelfstandig ondernemers. NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ga voor een gratis loopbaanadvies of (bij)scholing in Overijssel naar

hoewerktnederland.nl

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.