Home / / Geen mondkapjesplicht, wel aangescherpte controles

Geen mondkapjesplicht, wel aangescherpte controles

REGIO – In Veiligheidsregio IJsselland zijn onlangs met succes de controles en handhaving, met name in de horeca, aangescherpt. Dat zorgde vorige week onder meer voor een stopgezet illegaal feest onder het viaduct van de A1 in Deventer (met ongeveer 250 bezoekers), twee horecagelegenheden in Deventer die na een officiële waarschuwing zelf besloten om de deuren te sluiten omdat ze niet wisten hoe ze de veiligheid van de bezoekers moesten waarborgen en een waarschuwing aan de schipper van een te vol rondvaartschip in Giethoorn.

De Veiligheidsregio toonde zich na afloop van de controles tevreden. “Het resulteerde erin dat de maatregelen in de horeca en op terrassen beter werd nageleefd. Daarom werden het afgelopen weekend opnieuw verscherpte controles uitgevoerd.”

Rob Bats: “De aangescherpte controles zijn erop gericht om mensen alert te maken en te houden. Alles valt of staat met het houden van anderhalve meter afstand, het thuisblijven en laten testen bij klachten en de hygiënemaatregelen. “Het gaat om bewustwording. We zullen mensen beboeten wanneer de situatie daarom vraagt, maar het heeft niet onze voorkeur. We hebben als samenleving laten zien dat we met en voor elkaar deze verantwoordelijkheid kunnen nemen en ik vertrouw erop dat we dit ook blijven doen. Alleen samen houden we het virus onder controle!”

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.