Home / / Fietsroute vanaf tunnel N48

Fietsroute vanaf tunnel N48

Lokale Partij Ommen kiest voor de fietsers, aanwonenden en veiligheid

OMMEN – Binnen de gemeente Ommen is er een levendige discussie ontstaan over de varianten voor de fietsroute, vanaf de nieuw aan te leggen fietstunnel onder de N48. Via een inspraakprocedure wordt er geprobeerd om te komen tot een algeheel gedragen keuze. Echter het is duidelijk dat de verschillende groepen er anders over denken.

De Lokale Partij Ommen vraagt zich af of het wel noodzakelijk is om te komen tot een keuze. Fietsers bepalen immers zelf welke route ze willen volgen. Juist om de fietser deze vrije keuze te laten, lijkt het de Lokale Partij Ommen het beste om vanaf de fietstunnel het fietspad te splitsen in twee richtingen, namelijk de Kievitstraat en Hessenweg West/Balkerweg. Daarmee wordt de eventuele overlast van het fietsverkeer verdeeld en behoudt de individuele fietser de keuze welke route wordt gevolgd. Uiteraard zal deze variant een hogere prijs hebben. LPO hoopt dat de provincie hier een bijdrage aan wil leveren.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.