Home / / Echtpaar Goutbeek – Broekema zestig jaar getrouwd

Echtpaar Goutbeek – Broekema zestig jaar getrouwd

DALFSEN – Afgelopen maandag was het zestig jaar geleden dat Ab Goutbeek en Tiny Broekema elkaar het jawoord gaven. Ab (83) werd geboren in het buurtschap Emmen (Dalfsen) en de wieg van Tiny (82) stond in Marum (Groningen). Op jonge leeftijd verhuisde zij met haar ouders naar Rechteren.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Het diamanten echtpaar leerde elkaar kennen via de jeugdverenigingen. Zij kregen drie kinderen, twee meisjes en een jongen. Zij hebben acht kleinkinderen, één achterkleinkind en het tweede achterkleinkind is op komst. Samen begonnen Ab en Tiny, als een verloofd stelletje, een bloemenzaak aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen, waar het echtpaar – met zeer grote tuin – nog steeds tot grote tevredenheid woont.

Samen runden zij ruim veertig jaar hun bloemenzaak. Naast deze werkzaamheden had en kreeg Ab de ruimte voor zijn grote hobby de amateurarcheologie. Ook als historicus heeft hij zijn sporen verdiend, hij is de vraagbaak voor velen en oprichter (1988) van de Historische Kring Dalfsen. Hij kreeg niet alleen de legpenning Prins Bernhard Cultuurfonds, maar in mei 2019 – uit handen van prinses Beatrix – ook ‘de Zilveren Anjer’. Dit is een onderscheiding voor zijn grote inzet voor de cultuurhistorie, archeologie en natuur van Dalfsen en omgeving.

Tiny is zeer creatief, zij houdt van borduren en verzamelt graag aardewerk. “Wij werken als een goed team, zowel in de bloemenzaak als in ons huwelijk. Mede daardoor houden we het ook zo lang vol”, zegt hij Ab lachend. Beide beschikken nog over een redelijk goede gezondheid en met behulp van de kinderen die af en toe de tuin bijhouden, wonen zij prettig.

Afgelopen maandag kwam locoburgemeester Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen het echtpaar feliciteren. Natuurlijk werd er door de gemeente een grote bos bloemen bezorgd. Het feest werd in kleine kring met de familie gevierd.

 

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.