Home / / De Bonte Juf: Kunst voor en met kinderen

De Bonte Juf: Kunst voor en met kinderen

(Advertorial)

OMMEN – De Bonte Juf is gevestigd in Ommen. Ze geeft creatieve lessen aan kinderen in een warme sfeer waarbij plezier en expressie voorop staan. Het is belangrijk om hun talenten op het gebied van tekenen en culturele vorming te stimuleren. Dat daagt hen uit tot een creatieve en onderzoekende houding. Hier zullen ze hun hele leven lang plezier van ondervinden.

Er wordt steeds gewerkt in een kleine groep van maximaal zes kinderen waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Het aanbod bestaat steeds uit een serie van zes lessen. De eerste les wordt gestart met het bespreken van een beroemd kunstenaar. Aan de hand van foto’s, documentatiefilms worden de kinderen bekend gemaakt met het leven en het werk van de kunstenaar. Kinderen krijgen dus ook nog een stukje kunstgeschiedenis. Daarna volgt de creatieve opdracht in de geest van de kunstenaar. De Bonte Juf gebruikt heel graag verschillende technieken in haar lessen. Ze maakt een keuze uit tekenen, schilderen, gutsen, kleien, gipsen, knippen/plakken etc….

De opdracht en de techniek zijn vaste gegevens. Hoe ze het verder invullen is geheel aan het kind zelf. Zij zijn de ware Kunstenaars omdat ze zo vol fantasie zitten. Ze hebben zo’n behoefte om expressief bezig te zijn. Tijdens de lessen wordt er intensief en enthousiast door kinderen gewerkt. Er is dan ook altijd een prachtig eindresultaat. De Bonte Juf is al menig keer verrast. Daarbij komt dat het de kinderen zelf ontzettend veel goeds brengt: het vergroot het zelfvertrouwen. Je bent namelijk trots op je eigengemaakte kunstwerk.

Door het werken met de verschillende technieken ontdekt het kind ook waar zijn/haar talent ligt. Ook kan het probleemoplossend zijn: kinderen die enthousiast tekenen en schilderen krijgen vaak terwijl ze werken spontaan ideeën. Ze leren gaandeweg keuzes en combinaties maken. Tijdens het creëren van een werkstuk leren ze oplossingen te bedenken. Maar vooral het plezier in creatief werken is belangrijk! Lekker bezig zijn met je handen en je hart brengt zoveel rust in het ook al drukke leven van een kind. Het gaat om het hele proces. Niks mooiers dan te zien hoe het kind aan de slag gaat met de opdracht. Eerst nog zoekende en even niet goed weten hoe of wat, maar opeens is daar het idee en groeit dat onder de handen van het kind. Je ziet hoe het naar zijn/haar werk gaat kijken en daar leren kinderen het meest van.

Niks is verkeerd. Daarbij inspireren ze elkaar ook zo goed. De lessen zijn bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool.

Voor informatie zie www.debontejuf.nl

 

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.