Home / / Cursus Mooi leven voor 60-plussers

Cursus Mooi leven voor 60-plussers

DALFSEN – In september start Impluz in samenwerking met SaamWelzijn de cursus Mooi Leven voor 60-plussers in de gemeente Dalfsen. De cursisten krijgen uitleg over de werking van het seniorenbrein. In de weken erna staat telkens een ander onderwerp centraal. Geleerd wordt wat men zelf kan doen om mentaal sterker te worden of te blijven.

Tijdens het ouder worden verandert er langzaam maar zeker van alles in het leven. Er zijn minder verplichtingen en er is meer vrije tijd. Maar ouder worden gaat vaak ook gepaard met verlies; het verlies van werk, het moeten missen van dierbaren, minder sociale relaties en misschien een lijf dat begint te protesteren. Het vraagt veel levenskunst om op een positieve manier met deze veranderingen om te gaan.

In de cursus komen verschillende aspecten aan bod die te maken hebben met fit ouder worden. Het accent ligt op psychisch fit blijven en het gezond houden van het brein. De cursus is interactief en gezellig van opzet. De onderwerpen die aan orde komen zijn; het belang van sociale contacten, het belang van bewegen en het belang van gezonde voeding.

De gratis cursus Mooi leven voor 60-plussers bestaat uit vier bijeenkomsten en gaat van start op 15 september van 10.00 tot 12.00. Voor aanmelden (noodzakelijk) en informatie: info@impluz.nl, tel 0570-604900.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

2 comments

  1. Ik wil mij graag aanmelden voor de cursus Mooi Leven in Dalfsen.
    Ik heb het al geprobeerd maar geen reactie gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.