Home / / Cursus cognitieve fitness

Cursus cognitieve fitness

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Saam Welzijn start op 1 september aanstaande met cognitieve fitness, onder leiding van bevoegd docent Karin van den Berg. Deze vorm van fitness richt zich op het behoud en de verbetering van de geestelijke en lichamelijke vitaliteit.

De combinatie van fysieke inspanning, intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning zorgt voor een gunstige invloed op de conditie van de hersenen. De inspanningen bestaan uit een combinatie van spierversterkende en lichte conditionele oefeningen. Bij de intellectuele uitdaging worden de hersencellen gestimuleerd door gecombineerde lichamelijke oefeningen en aandachttraining. Tijdens de ontspanning wordt er tijd genomen voor ademhalingstechnieken en meditatievormen.

Deze activiteit start op dinsdag 1 september met een gratis proefles in de Trefkoele+ in Dalfsen van 13.30 tot 14.30 uur en in de Spil in Nieuwleusen van 15.30 tot 16.30 uur. Vervolgens kan er deelgenomen worden aan vijf vervolglessen, die op dezelfde dagen en tijden plaatsvinden Aanmelden kan tot 25 augustus bij Saam Welzijn, tel.: 0529-793012 of mail naar j.geerts@saamwelzijn.nl

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.