Home / / Burgemeester Vroomen bezoekt werkplaats Ommer Vechtzomp

Burgemeester Vroomen bezoekt werkplaats Ommer Vechtzomp

OMMEN – Woensdag 19 augustus bracht burgemeester Hans Vroomen een bezoek aan de werkplaats van de Ommer Vechtzomp. Hij kreeg daar uitleg over de voortgang van de werkzaamheden aan de Vechtzomp en onthulde het bord van de ‘scheepstimmerwerf’ boven de werkplaats. In 2019 werd gestart met de bouw van de Vechtzomp. Jaren daarvoor leefde het idee van een eigen Vechtzomp al in Ommen. De zomp wordt door vrijwilligers gebouwd en de bouwmaterialen worden zo veel mogelijk uit het Vechtdal gehaald. Het bestuur vindt het belangrijk dat de zomp van, voor en door de Ommenaren is. Naast het gebruik voor rondvaarten en dagtochten is het ook de bedoeling dat de Vechtzomp mogelijkheden biedt voor cliënten van de vele zorginstellingen die de gemeente rijk is en gebruikt wordt voor educatieve doeleinden. De verwachting is dat de bouw een jaar of drie gaat duren.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.