Home / / Bewoners Oldenhaghen Ommen genieten van Rembrandts’ Nachtwacht

Bewoners Oldenhaghen Ommen genieten van Rembrandts’ Nachtwacht

OMMEN – Het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt is op tournee door Nederland. Niet de echte Nachtwacht, maar wel een schitterende replica op ware grootte. Saxenburgh heeft hiervan de primeur voor Oost Nederland. Vorige week in de ouderenzorglocatie Oostloorn in Hardenberg en sinds vrijdag 7 augustus ook in Oldenhaghen in Ommen.

Veel ouderen van verpleeg- en verzorgingshuizen hebben in de afgelopen periode door de corona een zware tijd achter de rug en zij kunnen nu ook niet makkelijk zelf naar het museum komen. Daarom stuurt het Rijksmuseum in Amsterdam nu het meesterwerk van Rembrandt naar diverse ouderenzorglocaties toe.Vrijdagmiddag opende de voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxenburgh, Wouter van der Kam, de expositie. Daarna kregen de bewoners een bevlogen lezing over De Nachtwacht van twee gidsen van het Rijksmuseum én mochten ze het schilderij van heel dichtbij bekijken. Wie is er ooit zo dichtbij de Nachtwacht geweest? Voor de bewoners van Oldenhaghen wordt het een weekje van kunst snuiven en verdiepen. De expositie is niet toegankelijk voor publiek, alleen de bewoners van Oldenhaghen kunnen het schilderij bewonderen.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.