Home / / Zoekplaatje van de week
.

Zoekplaatje van de week

Het zoekplaatje van deze week komt uit een fotoalbum met 52 foto’s en 5 losse foto’s van rond 1917, afkomstig van Johan Pot uit Krommenie. De foto’s hebben betrekking op meester Aalbert Jan Middag in de periode dat hij schoolhoofd was van de openbare lagere school in de Vinkenbuurt. Aan de hand van het archief van Jan Lucas hebben we kunnen achterhalen dat meester Middag in 1915 en 1916 (ook) hoofd was van de openbare lagere school in Varsenerveld. Naast twee foto’s (gedateerd 13-07-1917) van een school staat handgeschreven ‘School + Huis Nieuw Leusen Bij Zwolle’. Meester Middag was de grootvader van Johans vrouw en Johan kreeg het album van zijn schoonzuster. Zijn schoonmoeder Sara Cornelia Middag is in 1916 in de Vinkenbuurt geboren. Johan zelf heeft een deel van zijn jeugd in Ommen doorgebracht. De kwaliteit van het merendeel van de foto’s in het album is slecht tot zeer slecht. Veel foto’s zijn in de loop van de jaren ‘verbleekt’. Gelukkig hebben we veel foto’s (digitaal) weer toonbaar kunnen maken en daarmee veilig kunnen stellen. Als zoekplaatje hebben we gekozen voor een van de foto’s met een mogelijk herkenbaar persoon. Het album is toegankelijk via qr.oudommen.nl/meester-middag of via de QR-code. Wie helpt ons aan meer informatie over meester Middag. Bijvoorbeeld op welke scholen en in welke periode hij heeft lesgegeven, en wie herkent (bijvoorbeeld aan de hand van foto’s uit eigen collectie) de persoon op het zoekplaatje en/of andere personen of gebouwen op de foto’s?

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer IW0059, mailen naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in (of versturen naar) de brievenbus van Stichting OudOmmen.nl: Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Op het vorige zoekplaatje in deze reeks (IU0005, week 27, serie foto’s rond 1924 die betrekking hebben op mevrouw Folkersma) hebben we tot dusver nog geen reactie gehad, reacties zijn alsnog zeer welkom.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: C-Studio Ommen, interieurstyling: Ieder persoon, elke woonwens en elk budget is uniek.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.