Home / / Zoekplaatje van de Week
.

Zoekplaatje van de Week

Achttien foto’s heeft Herman Wigbels gemaakt van enkel één en dezelfde persoon, en wel in 1967. Als bijschrift bij de foto’s wordt vermeld ‘pottenbakker zaal’ en ‘Ommen’. Op zoek naar meer informatie komen we (via Delpher) een artikel tegen in de krant Tubantia van 30 november 1967 met als kop ‘Terug naar het ambacht – Meindert Zaalberg sprak over pottenbakken’ gevolgd door ‘Meindert Zaalberg, pottenbakker te Ommen, heeft op de 19e bijeenkomst van de Holtense Kunstclub (HKC) gisteravond een interessante en vaak boeiende lezing gehouden over het pottenbakken vroeger en nu’.

Verder zien we een oproep in het Ommer Nieuws op 16 februari 2011 met ‘Werk van Meindert Zaalberg gezocht’ door de werkgroep ‘Omm’zien Kunst’ voor een expositie in het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Wij gaan er daarom van uit dat de man op de foto’s Meindert Zaalberg is en hebben voor de achttien foto’s een apart album gemaakt op de beeldbank van OudOmmen.nl. Nu zouden we heel graag het album willen uitbreiden met foto’s van voorwerpen die door Meindert Zaalberg zijn gemaakt.

Wie heeft een of meer voorwerpen en kan ons hiervan foto’s sturen? Graag originele foto’s (in jpg en niet bewerkt of verkleind) versturen naar zoekplaatje@oudommen.nl. In verband met de grootte maximaal één of twee foto’s per mailbericht. Het album ‘Meindert Zaalberg’ is te zien via de url ‘qr.oudommen.nl/meindert-zaalberg’ of m.b.v. de QR-code.

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 66 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Op het vorige zoekplaatje in deze reeks (haw_62773, week 26, interview trainer Bulteel van voetbalvereniging in Lemelerveld in 1970) hebben we tot dusver nog geen reactie gehad, reacties zijn alsnog zeer welkom.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_59439, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autobedrijf Bouwman, een vertrouwd adres waar uw Citroën & Peugeot in optimale conditie wordt gehouden.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

One comment

  1. J. Moll en M. Klosse

    Betr sportfoto zoekplaatje. 23 Marinus Venenberg, 21 Jan Hurink, 19 Nijenhuis, 20 niet Rolleman, 2 PLatje, 3 KObes, 12 Scholten, 16 Henk Klein, achter Scholte nr 12: Jans Timmerman, naast Jalving Gerrit Ekkelkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.