Home / / Zoekplaatje van de Week
.

Zoekplaatje van de Week

Van de heer J. Zijlstra uit Assen kregen we een serie foto’s die betrekking hebben op mevrouw Folkersma, geboren ‘van Holkema’. Mevr. Folkersma is op 19 februari 1923 verhuisd van de Grote Kerkstraat 9 te Leeuwarden naar Ommen. Een oudtante van J. Zijlstra is meegegaan van Leeuwarden naar Ommen en is op 5 augustus 1925 weer teruggegaan naar Leeuwarden. De zeven foto’s dateren van deze 2,5 jaar.

Voor zover bekend was deze oudtante, mevr. M. Evenaarts, een gezelschapsdame. Eén van de kinderen van mevr. Folkersma (meisjesnaam: Aurelia van Holkema) was Arjen Frans Folkersma, kampleider van de befaamde Sterkampen van Krishnamurti. Op de foto drie dames met in het midden Aurelia Folkersma – van Holkema en rechts onderin gezelschapsdame mevr. M. Evenaarts. Wie helpt ons aan meer informatie, zoals de naam van de onbekende dame linksboven en de volledige (meisjes-)naam van de gezelschapsdame M. Everaarts.

Had de komst van mevr. Folkersma te maken met het overlijden (op 40-jarige leeftijd) van de vrouw (Minnie Cardinaal) van Arjen Frans Folkersma in 1923 en woonde ze bij haar zoon in villa ‘Hei en Dennen’ aan de Hammerweg in Ommen? Het album inclusief het zoekplaatje is te zien via de link ‘qr.oudommen.nl/familie-folkersma’ of m.b.v. bijgaande QR-code.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer IU0005, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Als reactie op ons vorig zoekplaatje (foto uit 1929 van echtpaar Stokvisch gemaakt door familie van Pesch, Bergweg 14 in Ommen) deze keer geen oplossing maar een opmerking van Nathalie Reinstra-Smit: “We zagen laatst, tijdens een wandeling, tot onze stomme verbazing dat de boerderij aan de Bergweg 14 gesloopt is! Zo ontzettend jammer! Dit was mijn lievelingsboerderij in Ommen; zomaar weg en komt nooit meer terug. Eeuwig zonde dat dit zomaar kan.”

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Taxi Steen, een familiebedrijf dat kwaliteit en persoonlijke benadering van de passagier hoog in het vaandel heeft staan.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

One comment

 1. Elina van Tuinen

  Beste meneer Zijlstra,

  Graag reageer ik op uw foto’s omdat ik tijdens mijn onderzoek naar mijn familiegeschiedenis, contact heb gekregen met een nazaat van mevr. Folkersma. We hebben beide gekeken naar de foto’s en vragen ons nu af of de jonge vrouw op de foto’s niet een kleindochter van mevrouw Folkersma is, ze lijkt daar namelijk sprekend op.

  in de hoop iets van u te mogen vernemen,

  met vriendelijke groet,
  Elina van Tuinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.