Home / / ‘We vieren thuis vakantie en halen het buitenland naar Dalfsen’

‘We vieren thuis vakantie en halen het buitenland naar Dalfsen’

DALFSEN – Ondernemend Dalfsen viert op drie zaterdagen vakantie in het centrum, met elke dag een eigen landenthema. Afgelopen zaterdag 25 juli trok het centrum veel publiek met het thema Frankrijk. De op straat paraderende Franse gendarmerie met zijn speciale wagen sprak de omstanders (bestraffend) toe in een ’aardig’ woordje Frans. Aankomende zaterdag 1 augustus is het thema Duitsland en op 8 augustus Italië. “We vieren thuis vakantie en halen het buitenland naar Dalfsen”, aldus Ondernemend Dalfsen.

Voor kinderen is er de kleedjesmarkt. Deze kleedjesmarkt start om 11.00 uur en eindigt om 18.00 uur. De kleedjes liggen vijf meter uit elkaar en ertussen staan enkele auto’s, die passen in het landenthema. “Kinderen die willen deelnemen, kunnen zich opgeven bij Primera Jansen, Prinsenstraat 5c. Door corona zijn er wat spelregels: bij aanmelding krijg je een nummer en vaste plaats toegewezen”, laat de organisatie weten. Verder hebben de ondernemers in het dorp de straat versierd en lopen er ook de komende zaterdagen weer enkele straatartiesten rond. Daarnaast blijven de winkels open tot 18.00 uur. Tijdens het evenement is EHBO Dalfsen-Hoonhorst aanwezig en is de organisatie te herkennen aan de hesjes.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.