Home / / Tronkquiz als alternatief voor jaarlijks Tronktoernooi

Tronkquiz als alternatief voor jaarlijks Tronktoernooi

OMMEN – Met een ludieke Tronkquiz – als vervanging voor het Tronktoernooi – werd op zaterdag 4 juli alsnog het eerste weekend van juli ingevuld. Bijna zeventig deelnemers genoten via YouTube van ruim twee uur quizvertier. Presentator Kristian de Lange leidde de deelnemers door de vragen en schonk ondertussen aandacht aan de lokale horeca onder het motto ‘Koop lekker lokaal’. Nadat de antwoorden bekend waren gemaakt, volgde de prijsuitreiking.

Een aantal leden van het team van De Burggraaf besloot de Tronkquiz gezamenlijk te kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Onder hen Bart Kok, die na de quiz op een gedeelde eerste plek stond met Jan Warmelink. Een benaderingsvraag moest de winnaar uitwijzen. “Hoeveel glazen bier werden er op het Tronktoernooi in 2019 getapt?”, luidde de vraag. Het goede antwoord moest 3162 zijn en daar zat Bart met 2937 dichtbij. Hij versloeg Jan, die net tekort kwam met 2920. Bart Kok bleek de eerste en wellicht de enige winnaar (ooit) van de Tronkquiz, aangezien de organisatie volgend jaar toch gewoon weer een normaal Tronktoernooi hoopt te organiseren.

Jeugdkamp Ommen

Ondanks de coronacrisis vond Stichting Tronktoernooi ook dat dit jaar weer een goed doel ondersteund moest worden. Dit jaar is gekozen voor Stichting Jeugdkamp Ommen dat jaarlijks een zomerkamp houdt voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar. Bovendien richt het zich nog extra op jongeren die door privéomstandigheden niet op vakantie kunnen. Het kamp bestaat uit een week bomvol leuke activiteiten en vindt plaats in de bossen rondom Ommen.

Met de Tronkquiz wist Stichting Tronktoernooi ruim 500 euro op te halen en de stichting heeft besloten dit bedrag zelf op te hogen naar 750 euro. Penningmeester Mark Veneberg reageert: “We hebben de afgelopen twee jaar succesvolle edities gehad van het Tronktoernooi en dat stelt ons in staat om ook een jaar zonder Tronktoernooi te kunnen opvangen. Daarom hebben we besloten om net als de voorgaande jaren 750 euro uit te keren aan het goede doel.”

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.