Home / / Update: Striktere handhaving van de coronamaatregelen

Update: Striktere handhaving van de coronamaatregelen

OMMEN – Gemeente, politie en de veiligheidsregio controleren sinds afgelopen weekend strenger op naleving van de maatregelen. Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt weer toe in Nederland. Volgens Lidy Uiterwijk Winkel van de Veiligheidsregio IJsselland overheerst de tevredenheid over het afgelopen weekend: “We zagen dat de maatregelen een stuk beter nageleefd werden dan in de afgelopen weken.”

Toch is de toename een waarschuwing aan iedereen en is het belangrijk dat de genomen maatregelen nog steeds in acht genomen worden. Burgemeester Hans Vroomen roept iedereen op om zich te houden aan de landelijke maatregelen. “Niemand wil weer in de situatie komen zoals we deze een aantal maanden gekend hebben. Daarom treden we als gemeente, in samenwerking met de politie en de veiligheidsregio nu strenger op tegen overtredingen op de maatregelen.” In een brief aan de ondernemers in de gemeente Ommen heeft burgemeester Vroomen om begrip en medewerking gevraagd.

Drukte in Ommen

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft vorige week opgeroepen, nadat bekend is geworden dat het aantal besmettingen afgelopen week is verdubbeld, alert te zijn, de anderhalve meter regel in acht te nemen en drukte te vermijden. Ook de Veiligheidsregio IJsselland, waar de gemeente Ommen onderdeel van is, onderschrijft de noodzaak van striktere handhaving. Aanspreken en waarschuwen van inwoners en gasten geeft niet in alle gevallen voldoende resultaat om de regels in acht te doen nemen.Tot op heden konden de politie, de gemeente en de veiligheidsregio terughoudend zijn met het uitdelen van bekeuringen. Door de recente ontwikkelingen is het echter noodzakelijk om strenger op te treden. Hiermee zijn politie, veiligheidsregio en gemeente het weekend gestart.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

2 comments

  1. Uitstekende actie !!
    Die irritante campinggasten denken er geen regels voor hun bestaan!!

  2. Ik doe even geen boodschappen in Ommen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.