Home / / Stichting ’t Lemels Arfgoed publiceert ‘special’ eind dit jaar

Stichting ’t Lemels Arfgoed publiceert ‘special’ eind dit jaar

LEMELE – Ieder half jaar ontvangen de donateurs van Stichting ’t Lemels Arfgoed een Arfdeeltje. Doorgaans voor de zomer en rond de jaarwisseling. In 2005, 2010 en 2015 heeft de stichting in plaats van een ‘gewoon’ Arfdeeltje, zogenaamde specials uitgegeven die gericht zijn op Lemele, Archem en Dalmsholte in oorlogstijd (1940-1945).

In het kader van 75 jaar Vrijheid dit jaar én omdat er nog veel (nieuwe) verhalen rond de oorlog – met name de over de bevrijding in- en rondom Lemele te publiceren zijn – heeft de stichting gemeend een vierde special uit te geven over dit onderwerp. Eind 2019 is daarom een begin gemaakt met interviews met (oud) Lemelers en met het verzamelen van informatie. Wegens de coronaperiode is het gedeeltelijk stil komen te vallen, maar de stichting hoopt aan het einde van dit jaar de vierde special alsnog te publiceren.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.