Home / / Speeltoestellen wijk Polhaar getest door CBS De Spiegel

Speeltoestellen wijk Polhaar getest door CBS De Spiegel

DALFSEN – Onlangs zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst in de de wijk Polhaar-Oost in de buurt van de vijver bij de Thomas à Kempislaan. De initiator is de projectgroep Groen van duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen. De wijk moest aantrekkelijker worden gemaakt en meer uitdaging bevatten voor jong en oud. Met een beweeg- en beleefroute van 1,6 kilometer is dit plan geslaagd.

Foto: Paul Scholten Dalfsen

De achterliggende gedachte van Groen Gebogen is dat we vaak achteloos voorbijgaan aan wat er allemaal om ons heen bloeit. Want wat is er allemaal te zien en te beleven in en rondom het water? Na het plaatsen van insectenhotels, het ophangen van nestkastjes en het planten van biologische bloembollen, zijn er enkele speeltoestellen gekomen. En wie kunnen dit beter promoten dan leerlingen van de basisschool? Op vrijdagmorgen 26 juni toog groep 5 van CBS De Spiegel naar de vijver bij de Thomas à Kempislaan om over de evenwichtsbalk en over de keien te lopen. Steltenlopen kon ook en komende week is de hinkelbaan klaar voor gebruik.

Het project is tot stand gekomen met financiële hulp van Plaatselijk Belang Dalfsen, de gemeente Dalfsen, de Wilhelmus Frijling Stichting, de Wensstichting en Groen Gebogen.

 

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.