Home / / ‘Slechte mobiele bereikbaarheid in Overijsselse buitengebieden’

‘Slechte mobiele bereikbaarheid in Overijsselse buitengebieden’

REGIO – Volgens de leden van de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) is er een slechte mobiele bereikbaarheid in de buitengebieden van Overijssel. “Iedereen heeft weliswaar een smartphone en in theorie kan je internetten en bellen waar je maar wilt. Maar in de praktijk is dat helaas een ander verhaal”, zegt Ilse Duursma van OVKK.

“Op veel plaatsen is de mobiele bereikbaarheid zó slecht, dat het alleen lukt om een normaal telefoongesprek te voeren als je buiten staat. het kunnen bellen van het alarmnummer is soms eerder een kwestie van geluk dan een voorziening waar je op kunt vertrouwen. Dat zou niet zo moeten zijn”, aldus Duursma. Om de mobiele bereikbaarheid van de Overijsselse buitengebieden onder de aandacht te brengen, heeft de OVKK een brief geschreven aan de Overijsselse Kamerleden en de Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat.

Volgens Bert van der Moolen, voorzitter van Plaatselijk Belang Vilsteren, speelt het probleem in veel Overijsselse buitengebieden. “Het slechte bereik gaat dwars door de provincie Overijssel: van Zalk en Windesheim, via Okkenbroek en Luttenberg, tot Weerselo en Buurse. De problemen worden ervaren bij verschillende providers. Vele gesprekken en beloftes later, is er op de meeste plekken nog weinig verbeterd. Sommige Plaatselijk Belang organisaties zijn al meer dan acht jaar bezig om iets te doen aan de lokale mobiele bereikbaarheid. Het is nu echt tijd voor actie!”

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.