Home / / Reggekrummel biedt kinderopvang op de boerderij

Reggekrummel biedt kinderopvang op de boerderij

GIETHMEN – Lekker ravotten in het zand, spelen met water, koeien aaien of een visje vangen in de Regge, voor de kinderen van kinderdagverblijf Reggekrummel is dit vanaf eind augustus realiteit. Boer André en zijn vrouw Machteld openen dan de deuren van een kinderdagopvang op hun eigen boerenerf in Giethmen. Ze kunnen niet wachten om de kinderen te laten mee genieten van het leven op boerderij.

Het idee om een eigen agrarische kinderopvang te starten ontstond eigenlijk al toen zij voor hun eigen kinderen opvang zochten. “We kregen te maken met wachtlijsten en vonden de reguliere kinderopvang best wel hokkerig, dat moest toch anders kunnen” vertelt André. Een schuur op het erf, die dienst deed als opslag, bleek de ideale locatie voor het verwezenlijken van hun droom, een eigen kinderopvang.

De schuur wordt op dit moment nog grondig verbouwd om plaats te bieden aan kinderen van 0 tot 12 jaar. De benedenverdieping wordt ingericht voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Met een grote huiskamer wordt er een huiselijke sfeer gecreëerd. De vele ramen zorgen voor licht en geven de kinderen een mooi inkijkje op het boerenerf. Op de bovenverdieping kunnen kinderen van 4 tot 12 terecht voor buitenschoolse opvang. “Binnen krijgt alles natuurlijke kleuren om een rustige en prikkelarme omgeving te maken. Buiten vind je ook geen plastic wipkip, maar natuurlijke speelelementen. We maken een paadje waar met trekkertjes over gereden kan worden en leggen een moestuin aan”, aldus Machteld.
Naast een groene omgeving en veel ruimte voor de kinderen wordt er op de kinderopvang ook gewerkt met groene pedagogiek. De Reggekrummel is aangesloten bij de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK). Zij hanteren een kindvolgende werkwijze. “Wij kijken naar wat het kind kan laten zien”, vertelt Machteld. Bij de Reggekrummel wordt niet vastgehouden aan vast omkaderde ontwikkelingsdoelen, maar er wordt gekeken naar de eigen ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk.
Machteld is jarenlang werkzaam geweest als verpleegkundige in de gezondheidszorg en als gastouder. De afgelopen tijd heeft zij verschillende stages gelopen bij andere vakcollega’s om nog meer ervaring op te doen.

Geïnteresseerden kunnen via de website meer informatie vinden en zich aanmelden voor een kennismaking. Er is één ding wat ouders zich volgens Machteld wel moeten realiseren. “Je krijgt aan het einde van de dag geen schoon kind terug”, vertelt ze met een knipoog.

www. Reggekrummel.nl

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.