Home / / Politiek verwoord: LPO

Politiek verwoord: LPO

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de LPO aan het woord

De vakanties in het noorden van het land zijn begonnen en snel zal de rest van Nederland volgen. Ook de gemeentepolitiek is met zomerreces. Afgelopen week de laatste raadsvergadering voor de zomer gehad. Een vergadering waarin we uitgebreid stil hebben gestaan bij de coronacrisis en alle gevolgen van dien. Maar ook bij de mogelijkheden om daar weer zo snel als mogelijk bovenop te komen. Gelukkig genieten we sinds 1 juli al weer van meer vrijheid dan daarvoor. Het “gewone” leven begint weer een beetje op gang te komen. Maar we zijn er nog lang niet. Daarom hebben we afgelopen week als voltallige raad een motie ingediend om de goed dingen vast te houden en hard te werken aan die zaken die nu voor Ommen belangrijk zijn:

*Zorg voor elkaar & noaberschap versterken
*Een budget voor buurten en wijken om daarmee eigen initiatieven te stimuleren
*Een goede communicatie met inwoners en bedrijven
*Een promotiecampagne om Ommen te promoten als toeristische bestemming en de lokale economie te stimuleren
*Met alle betrokken partijen het toeristenseizoen proberen te verlengen
*Onze prachtige natuur behouden als grootste trekpleister en daarin investeren
*Juist nu investeren in duurzame projecten waarvan we later plezier hebben
*Onnodige regels afschaffen zodat ondernemers in initiatiefrijke inwoners de nodige ruimte krijgen.

De Lokale Partij Ommen heeft door middel van vragen en moties een bijdrage geleverd om horeca en middenstand zoveel mogelijk te steunen in deze moeilijke tijden. Nu wil de LPO graag weer vooruit kijken en Ommen perspectief bieden. Daarbij speelt in onze ogen de bereikbaarheid van Ommen en dus de infrastructuur een belangrijke rol. Dat zijn in onze ogen ook verantwoorde investeringen die de gemeente nu kan doen. Daarom pleiten we voor een betere ontsluiting van Ommen, extra onderhoud en aanleg van fietspaden, een veilige verbinding met het centrum en het station voor fietsers en bermversteviging in het buitengebied

Nu gaan we eerst op vakantie. Misschien niet de vakantie die we gedacht hadden. Maar ook van een vakantie in ons prachtige Vechtdal kun je fantastisch genieten. Ommen doe(t) wat terug!
Vanaf september gaat de politiek dan weer van start. Wat dan ook weer van start gaat zijn onze inloopuurtjes. Want graag wil de LPO in gesprek met de inwoners over zaken die hen raakt. Meedenken, meepraten en meedoen. Dat is wat ons betreft de kern van lokale politiek en ook van de Lokale Partij Ommen. De LPO is altijd bereikbaar via fractielpo@gmail.com.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.