Home / / OpStap op de Lemelerberg

OpStap op de Lemelerberg

LEMELERBERG – Op donderdag 9 juli om 19.00 uur verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma kan er een prachtige wandeling worden gemaakt in dit bijzondere gebied.

Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten zijn diverse vergezichten te bewonderen. Bij helder weer is in het westen Zwolle te zien en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals de boomleeuwerik en de boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg geeft de natuurgids uitleg over de flora en fauna en over het ontstaan van de Lemelerberg.

De wandeling start bij het restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, nemen gratis deel op vertoon van hun pas.

www.landschapoverijssel.nl

Foto: Gonny Sleurink

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.