Home / / Openluchtbad Olde Vechte blijft dicht

Openluchtbad Olde Vechte blijft dicht

OMMEN – Toeristen en bewoners in Ommen kunnen deze zomer bij mooi weer geen afkoelende duik in het aan de Vecht gelegen openluchtbad Olde Vechte nemen. Het zwembad houdt deze zomer noodgedwongen haar deuren gesloten. Het bestuur laat weten dat vanwege alle coronamaatregelen die voor het zwembad gelden, het niet kostendekkend is om het zwembad open te laten gaan.

Tekst/Foto: Gina van Elburg

Anne Marsman, voorzitter van het bestuur van het zwembad laat weten dat alle opties onderzocht zijn. “We hebben alle mogelijkheden grondig overlegd met de gemeente – de dienst handhaving en sportservice Hardenberg – maar de conclusie is dat het niet gaat lukken. Een vreselijk besluit.” Hij legt uit dat er zoveel haken en ogen aan de coronaregelgeving zitten, dat het voor dit jaar niet haalbaar is. De 1,5-meterregel, de beperking van het aantal zwemmers en het frequent schoonmaken van de kleed- en doucheruimtes en het sanitair zijn lastig in te vullen.

Teveel restricties

De lokale partij de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) heeft aangegeven dat zij graag ziet dat het zwembad deze zomer wel opengaat. “Zoals ook in het landelijke beleid is opgenomen, kan er een beroep gedaan worden op ieders eigen verantwoordelijkheid”, aldus de partij. De partij is bang dat de recreatieve bezoekers tijdens de warme zomerdagen elders in de regio mogelijkheden gaan zoeken. Als motivatie geeft de partij aan dat er mensen ingezet kunnen worden die een leer- of ervaringswerkplek zoeken. Wethouder Ko Scheele laat weten dat het niet een capaciteitsprobleem is. “We hebben voldoende vrijwilligers die de badmeesters zouden kunnen ondersteunen”, legt Scheele uit.

“We vinden het erg jammer en gunnen iedereen z’n zwemplezier in ons buitenbad, maar we hebben te maken met teveel restricties. We kunnen het niet op een verantwoorde manier mogelijk maken. De bereidheid bij de Stichting Olde Vechte is groot maar het is te ingewikkeld. Het onderscheid in leeftijd, andere regels bij het recreatief zwemmen dan bij baantjes trekken, maken het zelfs voor de professionele toezichthouders lastig”, aldus Ko Scheele.

Als goed alternatief biedt de wethouder aan om te gaan zwemmen in Zwembad Carrousel dat wel weer, zij het gefaseerd, geopend is. Dit zwembad is gedurende de zomerperiode van maandag tot en met vrijdag geopend. Er worden zelfs elke ochtend extra vakantiezwemlessen aangeboden. Naast het recreatief zwemmen, is het ook mogelijk om baantjes te trekken.

 

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.