Home / / Nieuw havengebouw Ommen feestelijk geopend

Nieuw havengebouw Ommen feestelijk geopend

OMMEN – 800 tot 900 passanten doen elk seizoen de haven van Ommen aan, om daar één of meer dagen te vertoeven. Voor watersportsportvereniging De Vechtstreek, die de haven en bijbehorende gebouwen exploiteert, was het een langekoesterde wens om het havengebouw en sanitaire voorzieningen onder handen te nemen en passend te maken bij de omgeving. Na jaren was het op vrijdag 3 juli eindelijk zover, het nieuwe havengebouw werd, onder toeziend oog van voorzitter Yda van Oosten, geopend door wethouder Bart Jaspers Faijer.

Voorzitter van Yda van Oosten was erg blij met het nieuwe gebouw. “Er waren al langere tijd mooie plannen maar onder andere door de uiteenlopende belangen van het Waterschap en de gemeente heeft het even geduurd voordat deze gerealiseerd konden worden. De havenmeesters zijn erg blij met de nieuwe overzichtspositie. Ook zijn we erg blij dat het gebouw qua uitstraling bij de omgeving past”, aldus Yda. Nadat de wethouder het lintje had doorgeknipt had het oudste lid van de vereniging, Frits van Elburg samen met een van de havenmeesters, de eer om de Nederlandse driekleur voor het nieuwe gebouw te hijsen.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.