Home / / Nieuw havengebouw en sanitaire voorzieningen aan de Overijsselse Vecht

Nieuw havengebouw en sanitaire voorzieningen aan de Overijsselse Vecht

OMMEN – Op vrijdag 3 juli om 16.30 uur verrichten wethouder Bart Jaspers Faijer en het oudste lid van watersportsportvereniging De Vechtstreek, de heer Frits van Elburg, de openingshandelingen van het nieuwe havengebouw en de nieuwe sanitaire voorzieningen aan de Overijsselse Vecht.

Het bestaande onderkomen van de vereniging was te klein en sterk verouderd. Het paste niet meer bij het aanzien van de flink uitgebreide haven, die omgeven wordt door moderne appartementengebouwen en een horecapaviljoen op de westoever van de Overijsselse Vecht. De vereniging had al jaren de wens om het huidige verblijf te vervangen door een functioneel, uitnodigend en toekomstbestendig havengebouw met nieuwe sanitaire voorzieningen. Naast een eigen investering heeft de vereniging subsidie ontvangen van de gemeente Ommen en ook Het BNG Duurzaamheidsfonds heeft een lening verstrekt.

Vereniging

De leden van watersportvereniging De Vechtstreek exploiteren de haven en het havengebouw – van de in 1978 opgerichte vereniging – in eigen beheer. Er zijn zo’n veertig vaste ligplaatsen en dertig ligplaatsen voor passanten. Ook is er een trailerhelling voor het te water laten of uit de vaart halen van boten. Vrijwel alle leden zijn actief betrokken en helpen met het uitvoeren van verenigingstaken, zoals onderhoudswerkzaamheden. De Haven is eigendom van de gemeente Ommen. De gemeente Ommen verhuurt de Haven aan de WSV. De haven wordt beheerd door drie havenmeesteres die parttime aanwezig zijn.

Recreatie

De ontwikkeling van de Watersport en het bijbehorende toerisme gebeurt in nauwe samenwerking met het Waterschap ‘Vechtstromen’ en ‘Drents Overijsselse Delta’. Het bestuur en de leden van de WSV staan voor een evenwichtige balans tussen recreatievaart en het natuurbeheer. De vereniging heeft een goede band met de ondernemers die ook gelinkt zijn aan de recreatie op de Vecht.

Opening nieuwe havengebouw

Na jaren is het vrijdag 3 juli dan zover. De vereniging opent het nieuwe havenkantoor en het sanitaire gebouw naast de dijk, met overzicht over de haven. Het was nog even spannend, vanwege de maatregelen omtrent corona, echter hier is vanuit de veiligheidsregio toestemming voor gegeven. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen op 3 juli om 16.30 uur.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.