Home / / Leon Stolte breekt sleutelbeen tijdens training

Leon Stolte breekt sleutelbeen tijdens training

NIEUWLEUSEN – Motorcoureur Leon Stolte heeft afgelopen vrijdag zijn sleutelbeen gebroken tijdens een training op het TT-circuit in Assen. De jonge coureur uit Nieuwleusen, Stolte is nog maar 18, zou daar meedoen aan een race om de landelijke Supercup 600.

Na het fraaie debuut van vorige week, waar Leon met acht hechtingen in de enkel achtste werd, stonden er zaterdag twee races op het programma, voorafgegaan door één kwalificatie. Om goed beslagen aan de start te komen waren Stolte en het START Racingteam vrijdag al op het TT-circuit van Assen om daar de nodige kilometers te maken. De hechtingen in de enkel waren verwijderd, dus kon hij hierbij zijn eigen laarzen weer aan. In sessie nummer drie ging het echter helemaal fout. Op hoge snelheid liep, door een technisch mankement, de voorrem ineens volledig vast. Hierdoor werd Leon voorover van zijn motor gelanceerd en smakte hard op het asfalt. De achter hem rijdende coureur kon hem gelukkig nog ontwijken. Stolte pakte de motor nog op, maar voelde daarbij gelijk dat er iets mis was met het sleutelbeen. Via het medisch centrum werd hij doorverwezen naar het ziekenhuis. Hier werd al snel duidelijk dat zijn conclusie juist was en het sleutelbeen gebroken was. Deze week zal duidelijk worden of een operatie nodig is. Het zal in ieder geval vier tot zes weken duren voor Leon weer op de motor kan stappen. Optimistisch als de jonge coureur is, hoopt hij dit seizoen nog een paar races te kunnen rijden. “Het is niet anders en ik moet er het beste maar van maken.”

Foto is van de eerste race op 11 juli. Fotografie: Jan Timmerman Staphorst

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.