Home / / Lampie Botulisme

Lampie Botulisme

Thuiswerken. Ach ja, het is eventjes niet anders. Of ik de contacten met mijn collega’s op kantoor mis? Nou missen…, missen…, missen is een groot woord. Het informele contact misschien. Koffie lebberen, zeuren over de voetbal, dat soort importante zaken. Of het loopje tussen de middag. Half uurtje pauze, maar we kunnen de ronde niet in een half uur doen. Als we na een klein uurtje de neus weer laten zien staat er altijd wel eentje demonstratief op zijn horloge te tikken. “Nieuw horloge?”, is dan de reactie. Ach toe maar, gekheid. Bang kunnen ze me niet meer maken, wel blij! Maar goed, dat ommetje. Heb ik wat op gevonden. Belletje naar mijn dochter. “Moet de kleine man er nog even uit? Stukje kuieren met opa?” Prima wat mijn dochter betreft. Op de achtergrond hoor ik mijn kleinzoon kirren en brabbelen. Ik beschouw dat als een ‘graag’. En daar sjouwen we dan. Of we…, we…, ik sjouw en hij ligt in de wandelwagen wat van zich af te loeren. Als er niemand in de buurt is zing ik een liedje, maar als ik personen ontwaar zwijg ik. Gek eigenlijk. Waarschijnlijk toch te geremd om al zingend betrapt te worden. Nou ja, de route is dikwijls langs de volkstuintjes, gelegen pal achter de dijk van het kanaal dat van Dedemsvaart richting Vecht kabbelt. Mooi om te zien hoe groente en fruit zich ontwikkelen. Hoewel je er stervensdruk mee bent. Voor je het tuintje zo op orde hebt als Marinus Willemsen ben je een zee aan tijd en zweetdruppels verder. Maar je blijft er klaarblijkelijk wel fit bij. Met het verstrijken der jaren verlies je de pedalen. Kerels worden kaal of grijs. Marinus kan maar niet kiezen. Of laat ie zich misschien bijstaan door een flacon van het Kruidvat. L’Oréal of zo. Maakt niet uit. Een vluchtige groet en verder. Marinus niet aan de praat houden, er moet gewied en geschoffeld worden. Geen onrechtmatig sprietje tussen de ontluikende boontjes en kroppen sla te vinden. De buurman van Marinus heeft een andere tactiek. Die wacht tot het onkruid manshoog is. Slim, want dan hoef je niet te bukken bij het verwijderen ervan. Scheelt rugklachten. “Wawawawawaaa”, klinkt het vanuit de wandelwagen. “Articuleer es wat duidelijker”, me aan met een blik van ‘doe normaal ouwe’. Turend over de grote vijver zie ik plots dat er geen eend is te bekennen. Niet een! Wel een geel bord, dat waarschuwt: ‘Gevaarlijk water. In dit water zit botulisme. Vermijd contact met het water tot dit bord verwijderd is.’ Nou ja, haal dat bord weg dan, was mijn eerste gedachte, maar daar los je het probleem natuurlijk niet mee op. Wij de corona, de watervogels botulisme een dodelijke ziekte, ook gevaarlijk voor de mens, die er hevige diarree en slappe verlamming aan over kan houden. Het kan niet op. Wat een ellende deze zomer…

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.