Home / Nieuws / KNVB maakt indeling voetbalclubs 2020-2021 bekend

KNVB maakt indeling voetbalclubs 2020-2021 bekend

OMMEN – De KNVB heeft de indeling voor het voetbalseizoen 2020-2021 bekendgemaakt.

OZC is net als een jaargang eerder ingedeeld in klasse 3D. Wel zijn de geelhemden verhuisd van Oost naar Noord. Daarmee ontloopt de equipe van trainer Martijn Berger stadgenoot Mariënberg. Vier streekderby’s liggen in het verschiet, tegen Avereest, Nieuwleusen, het Dedemsvaartse SCD ’83 en Lutten. Verder stuiten de Ommenaren op BSVV (Bovensmilde), CSVC (Coevorden), Klazienaveen, Fit Boys (Beilen), Hollandscheveld, Hoogeveen, SVN ’69 (Nijeveen), Vitesse ’63 (Koekange) en ZZVV (Zuidwolde).

Tekst: Willem Lampe

Mariënberg is eveneens ingedeeld in 3D, maar dan in Oost. De Beerzervelders mogen het komend seizoen uitvechten met AJc ’96 (Losser), ASV ’57 (Aadorp), Bergentheim, Buchterveld, de Nijverdalse clubs De Zweef, DES en SVVN, Hardenberg ’85, Hellendoorn, Kloosterhaar, ON Almelo, Voorwaarts V (Westerhaar) en Wilhelminaschool (Hengelo).

OVC ’21 maakt de overstap van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal. In klasse 4F springt de gemeentelijke derby tegen Sportclub Lemele in het oog. Verder zijn de tegenstanders voor de nieuwkomer uit Ommen vreemd, maar voor de club uit het bergdorp vooral vertrouwd, met oude bekenden, zoals Daarle, Daarlerveen, MVV ’69 (Marle) en SVV ’56 (Sibculo). De kilometer moeten gemaakt worden tegen de Twentse tegenstanders, DRC ’12 en AVC Heracles uit Almelo en drie tegenstanders uit Hengelo, te weten ATC ’65, Achilles ’12 en Tubantia. Het deelnemersveld van dertien clubs wordt gecompleteerd BZSV de Blauwwitters uit Borne en Juventa ’12 uit Wierden.

In klasse 5F van het zondagvoetbal afdeling Oost moet Vilsteren kilometers maken. Deze poule bestaat uit een dozijn clubs. Trainer Dik Runherd moet het met zijn team uitvechten met Batavia ’90 (Lelystad), CCW ’16 uit Wilp, Epse, twee clubs uit de koekstad, te weten Go Ahead Deventer en Sallandia. Mariënheem en Wesepe liggen redelijk binnen schootsafstand. Kilometers draaien wordt het tegen Wissel, SV Terwolde, Voorst en V en L (De Vecht, gemeente Voorst).

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.