Home / / Ingezonden: De gemeenteraad is tegen, toch gaat de procedure door

Ingezonden: De gemeenteraad is tegen, toch gaat de procedure door

De vereniging ‘Vrienden van Dalfsen’ dient een bezwaar in tegen het ontwerpbesluit van B&W over het verlenen van een vergunning voor het off the grid recreatiehuisje aan de Zuidelijke Vechtdijk. Daarnaast zullen zij in een zienswijze aan de raad aangeven dat zij het afwijzende besluit van de gemeenteraad ondersteunen en reiken daarvoor extra argumenten aan.

“In Kernpunten van de gemeente stond op 30 juni jl. een advertentie van de gemeente over het recreatiehuisje aan de Zuidelijke Vechtdijk. De gemeenteraad is tegen en toch gaan de initiatiefnemers én B&W door met de procedure voor een omgevingsvergunning (bouwvergunning). Wij vinden dit onbegrijpelijk.

Landschap Overijssel en By Mölle willen aan de Zuidelijke Vechtdijk een recreatiehuisje bouwen. Een zogenaamd off the grid huisje, zonder aansluitingen op gas, elektriciteit en riool. Dat plan kwam op 11 mei 2020 in de raadscommissie en op 25 mei en 15 juni 2020 in de gemeenteraad. Op 1 stem na, bleek de gemeenteraad tegen het plan. Dat besluit van de gemeenteraad is nu ter visie gelegd. Tegen dat besluit kunnen tot en met 11 augustus bezwaren bij de gemeenteraad worden ingediend. Dat zullen Landschap Overijssel en By Mölle naar verwachting doen.

B&W hebben tegelijkertijd een ontwerpbesluit over de gevraagde Omgevingsvergunning ter visie gelegd tot en met 11 augustus. Merkwaardig is dat B&W een ontwerpbesluit tot verlening van de vergunning ter visie leggen, ondanks de bezwaren van de gemeenteraad. B&W hebben zelfs niet de moeite genomen om in hun ontwerpbesluit inhoudelijk aandacht te geven aan de bezwaren van de gemeenteraad. B&W hadden ook een ontwerpbesluit tot weigering van de Omgevingsvergunning ter visie kunnen leggen, dát was logisch geweest. Blijkbaar denken B&W dat er kans is dat de gemeenteraad als nog anders gaat besluiten.”

Vereniging Vrienden van Dalfsen

Gerard van Weerd (06-42956997)
Dirk Brugman (0529-433121)

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.