Home / / Hoog bezoek voor briljanten bruidspaar

Hoog bezoek voor briljanten bruidspaar

DALFSEN – Dirk Bosscher (89) en Trieny Veil (90) waren 12 mei vijfenzestig jaar getrouwd. In verband met de coronacrisis kon burgemeester Erica van Lente het bruidspaar die dag niet bezoeken. Afgelopen woensdag verblijdde zij het echtpaar alsnog met een bezoek.

Dirk en Trieny wonen tot volle tevredenheid al vijfenzestig jaar in de Oosterstraat in Dalfsen. Dirk werd geboren in Ankum en Trieny’s wieg stond in Slochteren (Groningen). “Door een vriendin kwam ik regelmatig in Oudleusen en tijdens het inhuldigingsfeest van Koningin Juliana in Dalfsen in 1948 sloeg de vonk over”, vertelt ze. “Ik vond werk in Zwolle en zo kwamen wij dichter bij elkaar.” Dirk werkte na de lagere school eerst enkele jaren bij zijn broer in de klompenmakerij en vervolgens veertig jaar bij de Coöp. Zuivelfabriek in Dalfsen. Op 59-jarige leeftijd ging hij met de VUT. Maatschappelijke was Dirk zeer betrokken bij de Dalfser gemeenschap. Vele jaren was hij actief in de werkgroep dialect van de Historische Kring Dalfsen. Hij deed veel vakbondswerk en was vele jaren vrijwilliger bij woonzorgcentrum Rosengaerde. Trieny werkte respectievelijk in een Psychiatrische inrichting in Wagenborgen, daarna in Winterswijk en een drietal jaren in de verpleging in het Sophia Ziekenhuis in Zwolle. In Dalfsen werkte Trieny 22 jaar bij woonzorgcentrum Rosengaerde. De twee mochten altijd graag fietsen en genoten ook van de vele dagtochtjes met de trein. Zij wonen nog geheel zelfstandig en zijn nog in redelijk goede gezondheid. Het echtpaar kreeg drie kinderen, een zoon en twee dochters. Zij hebben drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Foto/tekst: Evert Jan Goos

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.