Home / tweetpost / Haringparty VOV bij stationsrestauratie Spoor 7

Haringparty VOV bij stationsrestauratie Spoor 7

OMMEN – Op vrijdag 3 juli hield de VOV (Volkspartij Ommen Vooruit) de jaarlijkse haringparty. Het was alweer de zevende keer dat dit evenement werd gehouden en voor de derde keer in samenwerking met Jenny en Henk, de uitbaters van stationsrestaurant Spoor 7.

Tekst: Willem Lampe

Gezien de onzekerheden in deze tijd, vanwege het heersende coronavirus en de daarmee gepaard gaande preventiemaatregelen, leek het er even op dat dit jaar een streep ging door de haringparty. Door versoepeling van de maatregelen, en vanzelfsprekend de in achtneming van anderhalve meterregel, kon de bijeenkomst alsnog doorgaan.

Fractievoorzitter en partijleider Gerrit de Jonge sprak, voordat hij de haringen schoonmaakte, een groep van zo’n vijftig gasten toe en had nieuws. “De VOV is naast een politieke organisatie een vereniging met rond de honderd leden. Met dit soort openbare bijeenkomsten, wil de VOV verbinding met de inwoners behouden en stimuleren. De partijfractie vindt de taak van volksvertegenwoordiger belangrijk en wil spreekbuis van het volk in de gemeenteraad zijn. De VOV waakt voor meningsvorm vooraf en luistert eerst naar wat inwoners en ondernemers te vertellen hebben. We luisteren naar argumenten en beoordelen zaken op wettelijke mogelijkheden, financiën en draagvlak. Draagvlak betekent niet dat er altijd honderd procent goedkeuring is. We kunnen het niet iedereen naar de zin maken.”

 Als klap op de vuurpijl had De Jonge nog een primeur. “De VOV is aangesloten bij de VPPG (Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen) en de onafhankelijk beroepsvereniging voor raadsleden. Al enige tijd draai ik binnen het bestuur als adviseur mee en heb ik meegeholpen aan de organisatie van regionale bijeenkomsten. Fons Zinken treedt per 26 september af als voorzitter van de VPPG. Het bestuur heeft gevraagd om mij kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. En dat heb ik afgelopen zondag gedaan.”

Na deze onthulling verdween Gerrit verdween achter de haringbak om op professionele zo’n 160 haringen schoon te maken. De aanwezigen genoten van de overheerlijke haringen en het door Jenny de Lange geserveerde bier of desgewenst een wijntje.

Zie www.vov-ommen.nl.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.