Home / / Echtpaar Schiphorst 60 jaar getrouwd

Echtpaar Schiphorst 60 jaar getrouwd

DALFSEN – Op woensdag 15 juli kwam burgemeester Erica van Lente op de fiets naar het echtpaar Schiphorst-Scholten in Dalfsen. Dit echtpaar was op 17 mei zestig jaar getrouwd. De burgemeester werd gastvrij ontvangen en haar bezoek werd zeer gewaardeerd door het diamanten echtpaar. Jan Willem Schiphorst (85) werd geboren op de plek waar hij nog steeds woont aan de Dommelerdijk. Na de lagere school werkte hij veel thuis en af en toe bij enkele andere boeren. Mina werd geboren op het landgoed Den Aalshorst, ten zuiden van Dalfsen. Zij werkte na de lagere school eerst thuis op de boerderij en daarna ook elders in de huishouding. Na hun huwelijk had zij vooral de zorg voor het gezin. Het echtpaar mag graag fietsen; de twee genieten volop van de vele gemaakte tochtjes. Jan Willem mag ook graag kaarten bij de Soos, zingt graag (nu even niet), is lid van een zangkoor en doet nog steeds diverse klusjes rondom de boerderij. Mina houdt van bakken en koken, is dikwijls creatief bezig en is vaak in de tuin te vinden. Het echtpaar heeft vijf kinderen, vijftien kleinkinderen en één achterkleinkind.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.