Home / tweetpost / Duif van Piet Harmsen klapwiekt naar zege

Duif van Piet Harmsen klapwiekt naar zege

OMMEN – Voor de postduivenhouders van PV de Luchtpost stond zaterdag een wedvlucht vanuit de Franse stad Rethel op de vliegkalender. Om half acht in de ochtend klonk in de Ardennen het startschot voor 174 duiven uit Ommen.

De duiven stonden voor de opdracht zo snel mogelijk de afstand tot het thuisfront, hemelsbreed zo’n 363 kilometer te overbruggen. Om 11.56 uur werd de eerste duif geregistreerd in Dalmsholte. De als eerste gearriveerde duif kent in Piet Harmsen zijn verzorger en schonk hem als dank de overwinning in deze wedvlucht. De prijspakker van Harmsen behaalde bij een vederlichte zuidwestenwind een omgerekende snelheid van 80 kilometer per uur.

De eerste tien van de wedvlucht Rethel: Piet Harmsen 1; Gerard Wolters 2, 3, 7 en 8; Gerrit Dankelman 4; Henk Leffers 5; Rieks Hazelhorst 6 en 10; Gerrit van Elburg 9. Eerder in de week was er een fondvlucht (lange afstand) vanuit Troyes. Voor deze megavlucht vanuit Frankrijk over ruwweg 500 kilometer verschenen 44 duiven van lokale postduivenhouders aan de start. De eerste tien van dit concours: Gerard Wolters 1, 3, 4, 5, 6, 7 en 9; Jan van der Veen 2, 8 en 10.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.