Home / / Dorpenvanmorgen.nl gaat live met duurzame tips en verhalen

Dorpenvanmorgen.nl gaat live met duurzame tips en verhalen

DALFSEN – Sinds enige tijd werken vijf lokale duurzame initiatieven nauw met elkaar samen onder de noemer: ‘Dorpen van Morgen’. Dit zijn Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, Groen Gebogen, Duurzaam Hoonhorst en Duurzaam Oudleusen.

De samenwerking is ontstaan met het doel elkaar te ondersteunen, aan te vullen en te enthousiasmeren. Samen met de gemeente Dalfsen werkt ‘Dorpen van Morgen’ aan de duurzaamheid van Dalfsen. Hierbij gaat het over energie, maar ook over biodiversiteit, kringloop, mobiliteit, voeding en sociale duurzaamheid.Onlangs is besloten om ook digitaal samen te werken. Dit krijgt vorm in de nieuwe, gezamenlijke website www.dorpenvanmorgen.nl, die op dinsdag 14 juli wordt gelanceerd. Door ook op dit terrein de krachten te bundelen, kunnen de bewoners van de gemeente Dalfsen nog beter worden geïnformeerd. Verder worden bezoekers van de site gevoed met ideeën om verantwoorde keuzes te maken als het gaat om het verduurzamen van de woning en/of woonomgeving. Het idee erachter is dat het de saamhorigheid versterkt en dat iedereen, hoe klein ook, iets kan doen. De redactie (allemaal vrijwilligers) zorgt voor betrouwbare informatie over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. De site is ontwikkeld met Ellen Kleinlangevelsloo en gebouwd door Jolanda Ramerman.

Windenergie in de spotlight

Bij de lancering van de site pakken de ‘Dorpen van Morgen’ onder meer het thema windenergie bij de kop. Ze maken een video over het grote windmolenproject ‘Veur De Wind’ van Nieuwleusen Synergie en een kleine particuliere molen bij melkveehouder Arjan Bosch in Hessum (zie foto). Daarnaast geeft beleidsmedewerker Thijs Mosterman een interview met uitleg over het beleid van de gemeente Dalfsen ten aanzien van windenergie.

Winactie

De lancering van de site gaat gepaard met een oproep om een foto van een plek in de gemeente, die symbool staat voor duurzaamheid, te delen op de sociale media met hashtag #dorpenvanmorgen. Ook kan er een foto gestuurd worden naar winactie@dorpenvanmorgen.nl. De drie winnaars krijgen een ‘zaadbom’, een fleurige bloemenmix voor bijen, vlinders en vogels.

Op www.dorpenvanmorgen.nl het interview met Arjan Bosch, eigenaar van een windmolen

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.