Home / tweetpost / Gemeente Dalfsen sluit zich aan bij initiatief #StopLokaleBezuinigingen

Gemeente Dalfsen sluit zich aan bij initiatief #StopLokaleBezuinigingen

DALFSEN – Voor de gemeenteraad van Dalfsen is de grens bereikt. De financiële positie staat steeds verder onder druk door meer taken en verantwoordelijkheden vanuit de Rijksoverheid, maar zonder toereikende budgetten. Met name de kosten van Jeugdzorg en WMO drukken zwaar op de begroting. De gemeenteraad besloot in de vergadering op 25 juni aan te sluiten bij het initiatief #StopLokaleBezuinigingen om het signaal af te geven dat het zo niet verder kan.

Het Rijk geeft de gemeenten jaarlijks een uitkering uit het gemeentefonds om deze taken uit te voeren. Daarnaast ontvangen gemeenten specifieke uitkeringen en subsidies voor activiteiten. De gemeente kan maar beperkt zelf belastingen heffen, maar meer geld blijven vragen van inwoners kan de oplossing niet zijn voor de financiële problemen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ten behoeve van het Algemeen Overleg op 2 juli een brandbrief aan de Tweede Kamer gestuurd, waarin de Kamer verzocht wordt om gemeenten structureel beter te ondersteunen. De gemeenteraad onderstreept deze oproep en sluit zich daarom net als veel gemeenten in het hele land aan bij het initiatief #StopLokaleBezuinigingen.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.