Home / / Collectanten gezocht in Ommen

Collectanten gezocht in Ommen

OMMEN – Van 16 t/m 21 november vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Het fonds is hard op zoek naar collectanten in de gemeente Ommen.

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij.

De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS. Kijk op de website voor meer informatie of aanmelding

Zie www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Lees ook

Snikhete onderhoudsdag USV

NIEUWLEUSEN – Nog in het schemerdonker waren de eersten er al om vijf uur ‘s …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.