Home / / Burgemeester van Lente brengt diamanten paar alsnog bezoek

Burgemeester van Lente brengt diamanten paar alsnog bezoek

DALFSEN – Gerrit Nijkamp (87) en Riek Beniers (84) waren op 18 mei zestig jaar getrouwd. Afgelopen woensdag bracht burgemeester Erica van Lente het echtpaar alsnog een bezoek. Gerrit werd geboren in Ankum. hij werkte eerst als boerenknecht, daarna een aantal jaren bij de Spoorwegen en was vervolgens vele jaren touringcar- (stads)buschauffeur. Op 65-jarige leeftijd ging hij met pensioen. Riek werd geboren in Witharen, maar groeide op in Arriën (eveneens gemeente Ommen). Zij bezocht in Ommen de huishoudschool, werkte thuis en in de huishouding elders. Na hun huwelijk woonde het diamanten echtpaar eerst in Ankum, maar verhuisde daarna naar dorp Dalfsen. Het echtpaar heeft één zoon, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. “Maar de derde is op komst”, zeggen beiden vol trots in koor. Het echtpaar deed veel vrijwilligerswerk in wzc Rosengaerde. De gezondheid is goed te noemen en als het even kan werken zij graag in de tuin. “Wij zijn dankbaar wat we hebben en kennen vele zegeningen”, is hun reactie.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.