Home / / Bouwkavels Vlierlanden Ommen fase twee

Bouwkavels Vlierlanden Ommen fase twee

OMMEN – Geïnteresseerden en potentiële kopers hebben wellicht al gemerkt dat er momenteel geen kavels te koop zijn in de Ommer nieuwbouwwijk de Vlierlanden. De landelijke stikstofproblematiek zorgt ervoor dat er momenteel niet gestart kan worden met de tweede bouwfase in de wijk.

Kort gezegd wordt er te veel stikstof geproduceerd als fase twee wordt aangelegd en er mensen gaan wonen. Het potentiële teveel aan stikstof leidt tot een zogenaamde onwenselijke depositie (neerslaan van stoffen en gassen op een vaste ondergrond) op het nabijgelegen Natura 2000 natuurgebied, waardoor kwetsbare bomen en plantensoorten in het gedrang komen.

Aanvraag bij Provincie

De gemeente Ommen heeft bij de Provincie, want die gaat hierover, een vergunning aangevraagd in het kader van de Natuurbeschermingswet. Hierin staat geregeld wat de gemeente gaat doen om het teveel aan uitstoot te compenseren. De regeling die door het Rijk is ingesteld om op snelwegen honderd kilometer per uur te mogen rijden kan hierbij van dienst zijn. Deze regeling zorgt ervoor dat er minder uitstoot is door autogebruik, waardoor er mogelijk voor de bouw weer ruimte is ontstaan. Mocht de gemeente groen licht krijgen van de provincie, dan kan het definitieve plan voor nieuwbouw worden vastgesteld en kan er worden gestart met de verkoop van kavels.

Interesse in een kavel?

Wanneer u uw interesse in een kavel kenbaar wilt maken bij de gemeente en op de hoogte wilt blijven over de procedure, dan kunt u een e-mail sturen naar de gemeente Ommen via woonteam@ommen.nl.

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.