Home / / Zoekplaatje
.

Zoekplaatje

Een foto uit de collectie van Jan van Pesch. Zijn grootvader kocht in 1917 de boerderij van de familie Woertink aan de Bergweg 14 in Ommen. Twee jaar later liet hij de boerderij verbouwen door architect Th. W. Rueter en ging het huis ‘Besthmer Esch’ heten. Vrijwel elke vakantie ging het gezin per trein naar Ommen. Dr. A. J. van Pesch hielp soms alleen bij het inladen van de vele koffers in Amsterdam en ging dan zelf per fiets. Na zijn pensionering in 1946 ging hij er permanent wonen met zijn vrouw Hillo van Pesch-Bakhuis. Behalve z’n eigen gezin fotografeerde van Pesch ook in de buurtschap Besthmen. Van zijn hand ook een klein album met de titel “Ommer boeren 1929” met o.a. deze foto en de vermelding van “Echtpaar Stokvisch met zoon Gait in het midden, en knecht en meid aan weerszijden.” Een mooie scherpe foto die we graag compleet zouden willen maken met volledige namen (incl. de meisjesnaam van mevr. Stokvisch), wie helpt ? Het kleine album inclusief het zoekplaatje is te zien via de link ‘qr.oudommen.nl/ommerboeren1929’ of m.b.v. de QR-code.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer IH0011, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autocentrum Cents, een allround autobedrijf waar je als klant een naam hebt en geen nummer bent.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.