Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

Bij deze foto heeft Herman Wigbels genoteerd ‘opoe wessels 100 jaar, Juni 1957’ en ‘Ommen’. Een foto van opoe Wessels komen we ook tegen in het fotoarchief van de Gemeente Ommen. Deze hebben we ‘geplakt’ op de foto van Herman. Aan de hand van de notities bij deze foto weten we dat het gaat om Teertske Lap, als 100-jarige weduwe van J. Wessels en verpleegd in het Herv. Rusthuis. Teertske is geboren op 8 januari 1857 en wordt genoemd in het boek van Aar van der Werfhorst “De zeven winterkraaien” uit 1945. Op de foto staan nog drie dames die haar begeleiden, wie helpt ons aan de namen?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 64 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Op het vorige zoekplaatje in deze reeks (haw_57419, week 20, foto van “gouden bruiloftspaar antonissen”, gemaakt in 1963 in Lemelerveld) hebben we tot dusver nog geen reactie gehad, reacties zijn alsnog zeer welkom.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_59779, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autax Ommen, hét adres voor berging, transport, pechhulp, autoservice en regulier taxivervoer.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.