Home / / Visspeciaalzaak Dalfijn in Dalfsen mag MSC-keurmerk voeren

Visspeciaalzaak Dalfijn in Dalfsen mag MSC-keurmerk voeren

(Advertorial)

DALFSEN – Visspeciaalzaak Dalfijn aan het Kerkplein 1 in Dalfsen, mag het MSC-keurmerk voeren. Het bedrijf van ondernemers echtpaar Gert-Jan en Marloes Beekhuis uit Spakenburg heeft met succes het traject naar MSC-certificering doorlopen. Diverse vissoorten in het assortiment zijn aantoonbaar duurzaam. Gert-Jan: “Juist deze tijd vraagt om duurzame keuzes voor de toekomst.”

Beekhuis is blij dat het certificeringstraject succesvol is afgerond. “Ik wil vooroplopen als visspecialist, de consument die steeds vaker kiest voor duurzaam gevangen vis, kan vanaf nu terecht in onze viswinkel.” Hij vervolgt: “Deze tijd maakt ons nog bewuster van keuzes die we kunnen maken. Vandaar ook zijn oproep: “Kies bewust en kies duurzaam.”

Certificeringsproces

Het certificeringsproces is beoordeeld door de onafhankelijke groepscertificaathouder DuraCert. MSC staat bekend als ’s werelds meest betrouwbare en breed erkende standaard voor duurzame wild gevangen vis, schaal- en schelpdieren. De drie principes van de MSC Visserij Standaard zijn: gezonde bestanden, minimale effecten op het mariene ecosysteem en effectief beheer.

MSC kiest er bewust voor om extra aandacht te geven aan de visspecialist. Jan van Keulen, commercial manager van MSC legt het uit: “Juist de visspecialist heeft gedegen kennis van vis en van duurzaamheid”. MSC kiest voor een landelijk netwerk van gecertificeerde visspecialisten. Deze worden ondersteund met beeldmateriaal, marketingmateriaal en mooie promotiecampagnes voor duurzame vis.”

Op 12 juni start het seizoen van de Hollandse Nieuwe, voorbeeld van een duurzame MSC gecertificeerde vangst. De vraag naar duurzame vis neemt toe, inmiddels zijn er meer dan 100 soorten vis MSC gecertificeerd. Belangrijke soorten als schol, kabeljauw, koolvis, zalm, haring en schelpdieren als mosselen, kokkels en oesters zijn ruim beschikbaar.

Traceerbaar van bron tot bord

Op dit moment zijn in ongeveer 70 landen meer dan 38.000 producten met MSC-keurmerk verkrijgbaar, afkomstig van 370 visserijen. Het MSC-keurmerk borgt de traceerbaarheid hiervan van oceaan tot op het bord. Die ketentransparantie is ook van belang voor de visspecialist en de consument. De consument die het bekende MSC- keurmerk ziet kan erop vertrouwen dat zijn vis ook echt uit een duurzame visserij komt.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.