Home / tweetpost / Uit Hei en Dennen: Nieuwe auto

Uit Hei en Dennen: Nieuwe auto

Ik heb een andere auto. Ik schrijf dat zo simpel, maar niets is minder waar. Nee, hij rijdt prima. Maar de bediening van het instrumentarium hè?! Het lijkt niet eens simpel, meer op dat van een F16 of een onderzeeër. Ik kocht de auto zonder enige ervaring met dit model Mercedes. Maar, wat zal er nou helemaal in 10 jaar veranderd zijn…………. Nou, alles! Behalve het stuur en de wielen dan.

Nu zult u zeggen: ‘Waarom maak je niet even een proefritje?’ Maar ach, het was gewoon de verbeterde en nieuwere uitgave van mijn bestaande auto. Wat kan er helemaal aan het instrumentarium veranderd zijn? Goed is goed, toch? Ik heb nooit proefgereden in auto’s. Ik ben met dit kwalitatief zeer gedegen merk te goeder trouw. Koop ik een nagelborsteltje, tja, dan zijn er andere prioriteiten. Bovendien had ik technische verloofde naast me, dus wat kon mij gebeuren. Deze week haalden we hem op bij de dealer in Apeldoorn.
Het was best even slikken toen ik mijn oude trouwe auto afleverde. Hij liet me nooit in de steek en ik kon ermee lezen en schrijven.  Een bijzonder charmante technische man legde ons het instrumentarium uit. Ik sidderde bij de gedachte zelf dat hele spul te moeten bedienen. Alle vorige auto’s kocht ik zonder proefrit, ik stapte in en reed weg. Helaas, mijn huidige leeftijd maakt me wat onzeker. Vooral met een techneut naast me.

Verloofde verblikte noch verbloosde, bekeek het instrumentarium op het immense dashboard en startte de motor. Draaide hij daarvoor een sleutel om? Tuurlijk niet, dat is zoooo 2010. Nee, je tikt twee keer op een knopje en dan is het slechts gas geven of remmen. Rijden blijft natuurlijk het zelfde, met welke auto ook. Maar o, wat een mogelijkheden op het grote dashboard. Aan en bij het stuur zaten ook diverse blinkende knopjes, alsook in de console. Eén blik in het immense technische boek en het lood zonk me in mijn pumps. Er viel nog veel te ontdekken.

We zijn nu vijf dagen verder. Ik ben al zonder narigheid naar Tytsjerk en teruggereden. Gewoon nergens aanzitten wat niet duidelijk is. Beperken tot rijden, remmen en sturen. O ja, 100 op de snelweg, Daar kwam ik in Meppel al achter. In coronatijd rijd je immers nauwelijks. Lieve dochter en kleinzoon op afstand gehouden. Vandaag weer nieuwe snufjes in en aan de auto ontdekt. Morgen naar leuke tante in Groningen!
Antoinette

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.