Home / tweetpost / Uit Hei en Dennen: Femke

Uit Hei en Dennen: Femke

Wat hebben we het goed gedaan in Nederland hè?! Ik zit best een tikkie trots op ons te zijn. Nooit toegegeven aan samenscholingen, niet met onbekenden in één auto, geen feestjes. Kortom, bijna heel Nederland leek te beseffen dat we Cor en Ona geen kansen moesten geven bij ons binnen te dringen.

Wat hebben we ons wezenloos door deze eenzaamheid ge-appt en gebeld zeg. Mijn dochters en ik verstuurden de meest bizarre berichtjes en op Facebook schreven we dat wat we aan narigheid of vreugde kwijt wilden. Zes weken geen lijfelijk contact met familie, vrienden, buren en kennissen. We hadden het er voor over, al kostte het soms enorme wilskracht en moeite. Veel bezoek is er nooit geweest, en als er iemand kwam, luchtkusten wij slechts en zetten onze stoelen twee meter uit elkaar. Hadden verloofde en ik het moeilijk, zo met ons tweetjes? In tegendeel, wij hebben geen kwaad woord met elkaar gewisseld. We waren immers tot elkaar veroordeeld en dat schept een enorme hechtingsband.

Nu mag er al weer veel meer. Terrassen zitten vol, er wordt volop gewinkeld in vaak enorm volle straten, de treinen rijden weer als vanouds. Kortom: wij zijn uit onze lenteslaap ontwaakt. Niemand kreeg een hand of zoen, we liepen in een grote straal om groepjes mensen heen, verloofde haalde boodschappen met handschoenen en mondkapje, er kon ons niets gebeuren. Want als het virus je 75-jarige lijf binnendringt, ben je als het ware ten dode opgeschreven. Dus werd er druk getelefoneerd, geappt, geskypt en gemaild.

Oké, lijfelijk contact tussen niet huisgenoten wordt nog steeds afgeraden, maar je mag elkaar wel opzoeken. Dat is al een hele verbetering. Toch had ik mij vorige week bijna vergist. Bij een bezoek aan een autobedrijf in Apeldoorn liep ik vol enthousiasme (het ging om mijn eventuele aanschaf van een auto) naar de verkoper om hem de hand te schudden. De paniek in zijn ogen was heftig, waardoor ik ineens weer door had dat we zo ver nog niet waren. De auto is gekocht, zonder contact! Nou ja, als we hem ophalen mag ik wel contact met de auto maken!

Trouwens, als de linkse burgemeester van Amsterdam het heel gewoon vindt om de Dam vol te laten lopen in tijden van Corona, waarom blijven wij dan zo gehoorzaam aan de wetten, hè? Omdat wij verstandige mensen zijn, die de  moeizaam gesprokkelde immuniteit willen blijven waarborgen.

DAAROM!

Antoinette

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.