Home / / Stichting Burgerinitiatief Ommermars officieel van start

Stichting Burgerinitiatief Ommermars officieel van start

OMMEN – Jaren van voorbereiding zijn eraan vooraf gegaan, maar 15 juni was het dan eindelijk zover: de Stichting Burgerinitiatief Ommermars is een feit. Bij notariskantoor Bentum en Nijboer werd de stichtingsakte getekend door de voorzitter van de stichting Gerrit Jan Bolks en secretaris Margo Dijkstra. Penningmeester Ronald Zijlstra kon helaas niet aanwezig zijn en heeft op een later tijdstip zijn handtekening op de akte gezet. Arend Spijker, evenals Hein Kuijper bestuurslid van de stichting, noemde het tekenen van de akte een mijlpaal.

De stichting is voortgekomen uit de Werkgroep Ommermars en heeft tot doel een mooie plek te realiseren aan de Vecht, die voor iedereen toegankelijk is. Een plek waar natuur, beleving en genieten centraal staan, met tal van speelmogelijkheden voor kinderen. Het is de bedoeling dat er onder andere een speelvijver en een strandje komen, een uitkijktoren en een bloementuin.

Bij het project zijn verschillende partijen betrokken. De grond is op dit moment nog eigendom van de provincie, hopelijk wordt het nog voor het eind van het jaar overgedragen aan de Stichting Heidehof (eigenaar van de natuurbegraafplaats Hoogengraven) en Staatsbosbeheer. Het waterschap is ook betrokken bij de ontwikkelingen, vanwege de ligging aan de Vecht. Het fietspad, dat door het gebied loopt is en blijft van de gemeente Ommen. De gemeente staat zeer positief tegenover de plannen en heeft subsidie toegezegd.

Al in 2015 is aan leerlingen van basisscholen gevraagd mee te denken over de inrichting van de Ommermars en daar kwamen veel creatieve ideeën uit voort, die tijdens een grote eindmanifestatie in de Carrousel getoond werden. Daarna hebben verschillende inwoners van Ommen ideeën geopperd en is er een inrichtingsschets gemaakt. Voordat alle plannen gerealiseerd zijn, zal er nog heel wat water door de Vecht stromen, maar er is een belangrijke stap gezet richting de realisatie van de plannen. Wie mee wil denken of in een later stadium mee wil helpen met de uitvoering, bijvoorbeeld met betrekking tot beheer of onderhoud, is welkom. Bel voor meer informatie met Arend Spijker: 06-111 98 967.

 

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.