Home / / Reuring in Beerzerveld over komst derde megastal

Reuring in Beerzerveld over komst derde megastal

BEERZERVELD – Na de aankondiging door gemeente Ommen dat er vergunning verleend is voor een derde megastal in Beerzerveld zijn de grote zorgen bij de inwoners van Beerzerveld verder gestegen.

Dit is aanleiding voor Plaatselijk Belang Beerzerveld/Marienberg om bij het college van Ommen aan de bel te trekken. De bewoners maken zich grote zorgen over de gezondheidsrisico’s van fijnstof, ammoniak, stankoverlast, schade aan het milieu en de gevaren voor de verkeersveiligheid door grote toename van het aantal verkeersbewegingen (Hammerdijk, Beerzerhooiweg, Beerzerhaar, etc).

Er is ook grote angst dat de vergunning voor de komst van de derde megastal, gelegen aan de Beerzerhooiweg, automatisch ook de opmaat voor handelsfirma Schuttert wordt naar de vierde megastal aan de Knolsdijk. De pasgeboren zeugen groeien aan de Beerzerhooiweg op totdat ze groot genoeg zijn om getransporteerd te worden naar een vierde te realiseren megastal aan de Knolsdijk, om daar door te groeien voor de slacht.

Met alle extra verkeersbewegingen van dien over de smalle buitenwegen in Beerzerveld waar ook veel ander verkeer, waaronder fietsende schoolkinderen, gebruik van maken. Het draagvlak voor deze megastallen is in Beerzerveld ver te zoeken. Voor veel inwoners is het onbegrijpelijk dat in deze tijden van noodzaak van het terugdringen van stikstof boeren een stopperspremie krijgen terwijl er in Beerzerveld een grote toename gepland is. Een bezorgde bewoner in Beerzerveld heeft de gepubliceerde vergunning doorgespit en vastgesteld dat er vermoedelijk fouten in de verleende vergunning staan als het gaat om de berekende transporten van afvoer van mest en in de berekeningen van de hoeveelheid drinkwater.

In de laatste bestuursvergadering van Plaatselijk Belang Beerzerveld/Marienberg is besloten om in een schriftelijke reactie de zorgen van de bewoners bij de verantwoordelijk wethouder in Ommen kenbaar te maken.

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.